Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 17 лютого 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/02/17/za-pivroku-v-ukraini-zakrili-blizko-trohsot-saitiv-ta-telegram-kanaliv-zi-zbutu-narkotikiv.htm
новини, 17 лютого 2020

За півроку в Україні закрили близько трьохсот сайтів та телеграм-каналів зі збуту наркотиків


Про це розповів керівник філії Міжнародної Антинаркотичної Асоціації (МАА) в місті Кропивницький Роман Комісаренко.


Реабілітаційний центр для алко-, наркозалежних, який працює на її базі, активно співпрацює з поліцією й  соціальними службами в напрямку боротьби з наркозлочинністю.


Організація закликає містян інформувати про можливі координати місць, де може відбуватися торгівля забороненими речовинами. Адреси чи фото (з прив’язкою до геолокації) можна надсилати у спеціально створені телеграм-чати «Антинаркотик» або «Здай баригу» (t.me/zdaybaryhu_chat)


«Зараз ми співпрацюємо з кіберполіцією, яка блокує сайти, де продають наркотичні речовини. Ми разом з Департаментом протидії наркозлочинності реагуємо миттєво, і відразу ж ліквідуємо точку збуту.  Ми уклали меморандум про співпрацю з поліцією, міськими й обласними соціальними службами – і лише за останні півроку в Україні закрили близько трьохсот сайтів та телеграм-каналів зі збуту наркотиків.Організовуємо первинну профілактику в навчальних закладах: школах, училищах, інститутах. За рік ми охоплюємо кожну школу міста і близько 50 шкіл області. Читаємо лекції й семінари про те, як формується залежність. Також працюємо з батьками, обговорюємо найпоширеніші помилки виховання, які призводять до формування залежності», - зазначив Роман Комісаренко.


На території Кропивницького реабілітаційний центр МАА працює вже три роки. Центр працює анонімно і конфіденційно.


 «Головні напрямки роботи нашої організації - профілактика наркозалежності, реабілітація, робота зі співзалежними (родичами залежних) і подальша ресоціалізація – діє програма «Соціальний ліфт». Близько 30% людей, які проходили у нас реабілітацію, перебувають у стійкій ремісії. Ми влаштовуємо прогулянки по місту, ходимо в кінотеатр, спортзал, музеї, на футбол... Намагаємося допомогти залежним людям знайти себе, роботу, соціалізуватися і жити повноцінним життям», - говорить Роман Комісаренко.


Реабілітаційний центр консультує цілодобово. Кожен, хто потрапив у ситуацію залежності (або близькі їм люди) можуть звернутися за безкоштовною консультацію за телефонами: 095 647 6427 або 098 371 63 90. Більше інформації про реабілітацію від різних видів залежності на офіційному сайті організації


765Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: