Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 17 лютого 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/02/17/sogodni-v-muzei-polku-spetspriznachennja-vidbudetsja-vechir-prisvjachenii-podijam-pid-debaltsevim.htm
новини, 17 лютого 2020

Сьогодні в музеї полку спецпризначення відбудеться вечір присвячений подіям під Дебальцевим



В понеділок, 17 лютого, всіх жителів Кропивницького та гостей міста запрошують відвідати вечір спогад-реквієм, присвячений подіям під Дебальцевим - повідомляє3polk.info


Вечір пройде в приміщенні музейно-меморіального комплексу 3-го окремого полку спеціального призначення імені князя Святослава Хороброго. Військовослужбовці 3-го полку, які брали безпосередню участь в зазначених подіях, розкажуть подробиці бою 16 лютого 2015 року.
Початок заходу о 17.00, а о 16.50 чекаємо вас на Театральній площі міста біля воріт полку.


Нагадаємо, 14 лютого 2015 року група капітана Юрія Бутусова прибула до «Сектору С» для забезпечення проходження колон з с. Луганського до Дебальцевого.


16 лютого 2015 року бійці полку забезпечували вихід української колони з пораненими та загиблими з Дебальцевого. Тоді з підсилення було лише по одному БТР і БМП. В районі Новогригорівки бронетранспортер підбили. Внаслідок бою Юрій Бутусов та сержант Віталій Федитник загинули, інші військовослужбовці полку потрапили до полону. Також загинув капітан ІІІ рангу Дмитро Лабуткін.


Найдовше в полоні перебували Олександр Коріньков і Сергій Глондар, лише кілька днів тому вони повернулись додому.


937Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: