Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 17 лютого 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/02/17/na-kirovogradschini-sbu-vikrila-roztratu-derzhavnih-koshtiv-ukrzaliznitsi-na-maizhe-600-tisjach-griven.htm
новини, 17 лютого 2020

На Кіровоградщині СБУ викрила розтрату державних коштів Укрзалізниці на майже 600 тисяч гривень


Служба безпеки України блокувала у Кіровоградській області схему розкрадання державних коштів, виділених на потреби структурних підрозділів регіональної філії «Одеська залізниця» - повідомляє Пресгрупа УСБУ в Кіровоградській області.


За даними слідства, керівник підрядного підприємства під час укладання договору щодо технічного переоснащення будівлі Знам`янського вагонного депо штучно завищив вартість витратних матеріалів. Для цього він вніс недостовірні відомості до актів виконаних робіт. При цьому сума відповідних державних витрат була погоджена з посадовцями структурних підрозділів регіональної філії.


За попередньою інформацією, безпідставне завищення цін завдало збитків Укрзалізниці на суму майже 600 тисяч гривень.


Наразі директору підрядного підприємства повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна у великих розмірах або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем)та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення), головному інженеру служби вагонного господарства депо - за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України.


Триває досудове розслідування для притягнення до відповідальності інших осіб, ймовірно причетних до протиправної діяльності.


Заходи з викриття незаконних дій проводились спільно з поліцією під процесуальним керівництвом Знам’янської місцевої прокуратури Кіровоградської області.



609Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: