Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 17 лютого 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/02/17/kropivnichanin-dev-jat-rokiv-godue-ptahiv-video-.htm
новини, 17 лютого 2020

Кропивничанин дев'ять років годує птахів (ВІДЕО)


Голубів, горобців та синиць щодня, протягом дев'яти років, годує 84-річний кропивничанин Георгій Петренко. Розповів Суспільному, що захоплюється птахами з дитинства.


Народився Георгій Петренко в селі Високі Байраки Кропивницького району. Там годував курей, гусей та качок. У місто переїхав у п’ятдесятих роках.


Годує птахів біля свого будинку. На свист злітаються голуби та горобці. Приготував для них крихти хліба: ”Все їдять: каші різні, хліб. Злітаються, як тільки побачать”.


Далі йде годувати синиць. Для них підготував волоські горіхи: ”Я починаю сипати, сідають. І поки я йду за наступною порцією, вони їдять”.


Щоб синиці зліталися, співає і танцює для них: ”Птахи, особливо синиці, дуже близькі до людей. Вони знають, що їх погодують. Я полюбив їх, не можу без них. В дитинстві я ж в селі жив, займався птахами, звик до них”.


Разом з чоловіком погодувати птахів прийшла його дружина Зінаїда Петренко. Розповіла, що підтримує його захоплення усі шістдесят два роки шлюбу. Мешканці будинків, за її словами, про хобі чоловіка знають, приносять їжу для птахів: ”Люди або приносять нам додому, лишають біля дверей, або приносять туди, де годує”.


На годування птахів чоловік щодня витрачає годину.


1713Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: