Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 13 лютого 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/02/13/na-aktsiznih-markah-z-javljatsja-shtrih-kodi-i-qr-kodi.htm
новини, 13 лютого 2020

На акцизних марках з'являться штрих-коди і QR-коди


Кабінет Міністрів у середу затвердив зміни до положення про виготовлення, зберігання і продаж марок акцизного податку, які передбачають запуск проєкту "Електронна акцизна марка".


Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів, пише ukr.lb.ua.


На паперових марках тепер з'являться два нові елементи: QR-код і штрих-код. Їх можна буде зчитати і таким чином ідентифікувати. Марки нового зразка можна буде замовити вже з 1 квітня, а з 1 травня їх почнуть вводити в обіг на алкогольних напоях.


Для отримання акцизної марки, перевірки сплати акцизу та звіту виробник використовуватиме електронний кабінет платника податків.


"Паралельно з введенням електронної акцизної марки для алкогольних виробів і можливістю для населення перевіряти акцизну марку на легальність за допомогою відкритої бази даних, ми разом з профільним комітетом ВР якнайшвидше опрацюємо законодавчі ініціативи щодо повноцінного впровадження трек-енд-трейс і продовжимо скоординовану боротьбу з ухиленнями від сплати податку", - прокоментувала рішення уряду міністр фінансів Оксана Маркарова.


В Україні запустили пілотний сервіс для перевірки акцизу


За даними Міністерства фінансів, у 2019 році з незаконного обігу вилучили алкогольні напої вартістю 154,8 млн гривень.


1110Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: