Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 13 лютого 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/02/13/kropivnitska-shkoljarka-predstavljatime-ukrainu-na-mizhnarodnii-olimpiadi-z-filosofii.htm
новини, 13 лютого 2020

Кропивницька школярка представлятиме Україну на міжнародній олімпіаді з філософії


Сімнадцятирічна школярка з Центральноукраїнського наукового ліцею-інтернату Катерина Сергієнко готується до міжнародної олімпіади з філософії, яка відбудеться навесні у португальському місті Лісабон. Там кропивничанка представлятиме Україну - повідомляє Суспільне.


Катерина Сергієнко перемогла на Всеукраїнському етапі Міжнародної філософської олімпіади. Рік тому вона представляла країну на олімпіаді у Римі. За словами дівчини, вивчати філософію почала торік. Її у школі, де вона навчається, не викладають. Тому готувалася самостійно: ”Один рік занять філософією – це, здається, мало. Оскільки багато учасників Олімпіади, багато призерів Всеукраїнського етапу займаються філософією з 5-6 класу. Але я дуже рада, що мені вдалося надолужитти те, що я могла б вивчити раніше”.


Всі завдання для участі в Олімпіаді виконує англійською мовою: ”Згідно вимог, есе на десять сторінок потрібно було написати англійською мовою за чотири години”.


За словами школярки, до міжнародного конкурсу її скайпом готуватимуть викладачі київських університетів: ”Мене завжди цікавили певні питання. Не ”Що, як, скільки?”, а ”Чому?”. А філософія, частіше, відповідає саме на питання ”Чому?”: що є життя, чи існує Бог, чи безсмертний наш Всесвіт. Не дарма ж філософія оцінюється як наука про загальне. І саме слово ”софія” - це не лише мудрість, а й цілісність. Пізнаючи філософію, ми єднаємося із самою світобудовою”.


Дівчина вважає, що філософію треба вивчати в школах: ”Це сприяло б вивченню історії, оскільки в багатьох історичних питаннях посилаються на філософів, які були й істориками, й етнологами, етнографами. Як на мене, якщо філософію введуть до шкільної програми, вона допоможе дітям. Особливо тим, які планують пов’язати своє життя з гуманітарними науками”.


На Міжнародну філософську олімпіаду дівчина поїде 21 травня.


1943Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: