Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 12 лютого 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/02/12/mobilnii-dodatok-dija-testuvali-patrulni-u-kropivnitskomu-video-.htm
новини, 12 лютого 2020

Мобільний додаток ”Дія” тестували патрульні у Кропивницькому (ВІДЕО)


Мобільний додаток ”Дія” тестували патрульні у Кропивницькому. Про це Суспільному розповів поліцейський Данило Дудкевич. Пред’являти цифрове посвідчення водія і техпаспорт в телефоні можна з 6 лютого. Пластикові документи можна залишати вдома.


Патрульний поліцейський перевірив наявність документів у водійки на вулиці Бобринецький шлях у Кропивницькому через мобільний додаток ”Дія”. Для цього, за допомогою планшета, відсканував QR-код з додатку на телефоні водійки.


Водійка Вікторія Талашкевич користується додатком: ”Це дуже зручно. Не переживаєш, чи взяв документи. Телефон завжди зі мною. Оскільки вдома хороший Інтернет, верифікувала документи дуже швидко, за кілька хвилин. Це нескладно”.


За словами патрульного Данила Дудкевича, планшетами для перевірки додатку забезпечені всі шістнадцять екіпажів патрульної поліції: ”Якщо немає Інтернету і людина не має змоги показати QR-код, ми перевіряємо документи за серією та номером. Для цього Інтернет не потрібен, водій може включити додаток без Інтернету та пред'явити вказаний документ. Планшет працює від Інтернету, але у нас є цілодобовий зв'язок з черговою частиною. Вони так само можуть перевірити документи за номером та серією”.


За годину патрульні перевірили п'ять водіїв. Четверо з них мобільним додатком ”Дія” не скористались.


Нагадаємо, 6 лютого в Україні запустили мобільний додаток ”Дія”. В ньому українці можуть зберігати документи в електронному вигляді.




1804Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: