Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 10 лютого 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/02/10/u-kropivnitskomu-zakrijut-usi-smittekameri-u-bagatopoverhivkah-video-.htm
новини, 10 лютого 2020

У Кропивницькому закриють усі сміттєкамери у багатоповерхівках (ВІДЕО)


Всі тридцять чотири сміттєкамери у восьми багатоповерхівках Кропивницького закриють до кінця лютого. Про це Суспільному розповів начальник відділу підприємства ”Екостайл” Андрій Коренчук. За його словами, забирати сміття з контейнерів біля будинків заважають припарковані машини. Через це порушують графік вивезення, люди скаржаться.


Кропивничанка Людмила Уска розказала, що сміття з-під її будинку вивозять нерегулярно: ”Буває, що в понеділок не вивозять, захочуть – вивезуть. Я телефоную, питаю про причини. Мені відповідають, що забрати сміття заважали припарковані машини. Але це не так”.


За словами начальника відділу підприємства ”Екостайл” Андрія Коренчука, вивозити сміття за графіком не можуть: ”Для обслуговування такого роду сміттєкамер потрібен сміттєвоз із боковим завантаженням. На підприємстві наявні лише сміттєвози із заднім завантаженням. Також використання сміттєпроводів загрожує санітарно-епідеміологічному стану в цих будинках. Чинне законодавство не передбачає експлуатацію сміттєпроводів. Власники автомобілів паркують їх біля будинків, що унеможливлює вивантаження контейнерів. Ми пропонуємо мешканцям встановити додатково контейнери на трьох контейнерних майданчиках і припинити експлуатацію сміттєпроводів”.


Закриття сміттєкамер підтримує мешканець будинку на вулиці Бєляєва Анатолій Корпусов: ”Сміттєпровід і контейнери – в жахливому стані. Сміття випадає, двері в сміттєкамеру постійно відкриті, пацюки бігають”.


За словами начальника житлово-експлуатаційної організації №3 Олександра Довгаля, сміттєкамери закриють протягом місяця: ”Територія захаращена, оскільки вулична мережа цих будинків вузька і постійно заставлена машинами мешканців”.


Через закриття сміттєкамер мешканка будинку Людмила Уска планує розірвати договір з підприємством, яке вивозить сміття.


1906Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: