Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 10 лютого 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/02/10/predstavnikiv-otg-zaproshujut-podavati-zajavki-na-konkurs-proektiv-mistsevi-initsiativi-dlja-rozvitku-gromad-.htm
новини, 10 лютого 2020

Представників ОТГ запрошують подавати заявки на конкурс проектів «Місцеві ініціативи для розвитку громад»




ГО «Громадські ініціативи України», виконавець проєкту «Голос громади у місцевому самоврядуванні», який впроваджується у рамках програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) запрошує місцеві громадські організації, ініціативні групи та молодіжні ради з громад 3-ої когорти, які є партнерами програми DOBRE у Кіровоградській області (Дмитрівська ОТГ, Помічнянська ОТГ, Компаніївська ОТГ, Новопразька ОТГ, Смолінська ОТГ) подати заявки на участь у конкурсі проєктів «Місцеві ініціативи для розвитку громад». 


Мета конкурсу. Активізація мешканців громад та залучення їх до прийняття рішень і реалізації розвиткових ініціатив у громадах – необхідна складова як посилення спроможності громад, так і успіху реформи децентралізації в цілому. За час роботи у партнерстві з програмою DOBRE у громадах з’явилися місцеві організації та ініціативні групи, які пройшли навчання, отримали консультаційну підтримку і стали здатні розробити і втілити ідеї, що відповідають потребам громади і мають потенціал залучити мешканців до вирішення важливих життєвих питань у громадах. У 2018-2019 роках місцеві громадські організації та ініціативні групи виконали проєкти, які принесли громадам нові простори для спілкування та креативних проєктів, започаткували нові практики: екологічні ініціативи, соціальні послуги, нові медіа для громади, заходи для залучення мешканців з усіх сіл громади, зміцнення туристичного потенціалу громад та безпекові активності. 


У 2020 році проєкт «Місцеві ініціативи для розвитку громад» має на меті підтримати організації та ініціативні групи, які зосередяться на реалізації проєктів, які допомагають активізувати мешканців, просувають механізми участі громадян у прийнятті рішень, включають різні групи населення до конструктивного діалогу та взаємодії між собою та органами влади для вирішення проблем громади.


У процесі впровадження цих ініціатив виконавці зможуть підвищити свої навички виконання проєктів та посилити свою організаційну спроможність. 


Завдання конкурсу – активізувати місцеві об’єднання громадян, місцеві громадські організації, молодіжні та ініціативні групи; надати можливість мешканцям громад взяти на себе відповідальність за принесення позитивних перетворень, показати конкретні і видимі результати згуртованої роботи мешканців громад.


Напрямки проєктної діяльності. Ідеї проєктів мають відповідати пріоритетам включеним до стратегій розвитку громад, розроблених спільно з програмою DOBRE та бути націленими на конкретні потреби мешканців. Перевагою проєктів буде залучення мешканців до розвитку громад, активізація тих груп, які дотепер були менш активними. Важливими елементами проєктів повинні бути оцінювання потреб в тих чи інших ініціативах, колегіальне і демократичне прийняття рішення про проєкт, участь мешканців у плануванні та впровадженні проєктів. 


Проєктна діяльність може включати, але не обмежуватись, такими темами:


  • Згуртування громади та активізація мешканців на користь громади;

  • Промоція наявних у громаді механізмів участі мешканців у прийнятті рішень;

  • Започаткування в громаді нових соціальних практик та послуг;

  • Захист довкілля, розвиток екологічного мислення і практик;

  • Нові ЗМІ для громади (навчання + створення медіа-продукту);

  • Інформаційно-просвітницькі кампанії, спрямовані на вирішення проблем в громаді;

  • Неформальна освіта для дорослих та молоді;

  • Захист та просування прав людини (зокрема уразливих груп);

  • Здійснення громадського контролю та моніторингу діяльності місцевих органів влади;

  • Налагодження комунікації та взаємодії між громадськістю та місцевими органами влади.

Залучення мешканців з різних населених пунктів громади до проєктної діяльності буде перевагою. Також перевага надаватиметься проєктам, які передбачатимуть використання наявних у громаді механізмів участі громадян у прийнятті рішень. 


Заявки можуть подавати зареєстровані місцеві громадські організації та об’єднання громадян, ініціативні групи громад, включно із молодіжними організаціями чи радами, з громад-партнерів програми DOBRE. Кожен заявник може подати один і більше проєктів, але отримати підтримку для реалізації лише одного з них. 


До конкурсу допускаються проєкти, які будуть реалізовуватися кількома організаціями, а також проєкти міжмуніципального співробітництва.


Подані на конкурс проєктні заявки не можуть мати на меті виключно зміцнення матеріально-технічної бази комунальних, державних або приватних установ, підприємств та організацій. Усі товари і послуги, забюджетовані у проєкті повинні бути чітко прив’язаними до проєктної діяльності та використовуватися задля досягнення цілей проєкту.


Бюджет проєктів. Максимальний розмір підтримки для проєктів з однієї громади – еквівалент 5000 доларів США. У разі відсутності якісних заявок, які відповідають усім критеріям, може бути прийняте рішення про нефінансування жодного проєкту з громади. Заявник повинен надати власний внесок у виконання проєкту у розмірі 10% від загального бюджету проєкту. Власний внесок може бути як у грошовій, так і негрошовій формі, наданий як місцевою владою, так і залученими партнерами чи спонсорами, або місцевими мешканцями. У проєкті дозволяються адміністративні витрати у розмірі не більше 30% (комунальні, зарплата координатора проєкту і бухгалтера, банківські видатки, обладнання для офісу).


Тривалість проєктів – до 3-ох місяців (1 квітня – 30 червня 2020 року). 


Відбір проєктів. Проєктні заявки розглядатимуться в 2 етапи. Конкурсна комісія в Кіровоградській області, до складу якої входитимуть представники ГО «Громадські ініціативи України», експерти партнерських організацій та програмні спеціалісти DOBRE, рекомендує фіналістів. Остаточне рішення про підтримку проєктів  приймають відповідальні особи центрального офісу програми DOBRE. 


Критерії оцінки та максимальна кількість балів за кожен:

  • Обґрунтованість потреби проєкту (0-5); 

  • Відповідність стратегії громади (0-3);

  • Використання наявних механізмів участі громадян буде перевагою (0-5);

  • Кількість людей, які залучені до планування і впровадження проєкту (0-3);

  • Залучення до реалізації проєкту мешканців різних населених пунктів у громаді (0-3);

  • Конкретні результати проєкту (0-3);

  • Довгостроковий вплив на громаду (0-3);

  • Потенціал проєктної команди (0-3);

  • Реалістичний робочий план (0-5);

  • Раціональне використання коштів (0-5);

  • Попередній досвід впровадження громадських ініціатив (0-3);

  • Спроможність організації чи ініціативної групи – бал ARC.


Щоб взяти участь у конкурсі, потрібно подати заповнені форми заявки і бюджету (додаються), а також документи, які підтверджують власний внесок. Заявки (у форматі Word і Excel (для бюджету) та відскановані у форматі PDF) приймаються на електронну адресу: [email protected] з темою листа «Конкурс проєктів _НАЗВА ОРГАНІЗАЦІЇ_НАЗВА ОТГ»


Форма заявки: https://cutt.ly/HrGAn4N

Форма бюджету: https://cutt.ly/TrGAQn8


Заявки від громад 3-ої когорти приймаються до 23 год. 59 хв. 10 березня 2020 року. 


Запитання про конкурс приймаються на електронну адресу [email protected] або за телефонами 0502008532, 0976931163



1667Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

вот так11 лютого 2020 09:16
0
Конкурсы надо проводить после очистки местных властных структур от уголовников. Это всё не главное. Прошла новость про отставку Богдана. Так вот - это будет означать усиление группировки Фирташа-Могилевича и таких особей как клычко, оккупировавших столицу. Сейчас надо помогать Богдану удержать должность (да, вот так, а что делать), иначе получим доминирование очень опасного клана Фирташа-Могилевича. Более чем серьёзно. В медийном плане - мочить клычко (про их криминальное прошлое и настоящее знают все) и не трогать Богдана (не за него как такового, а как временную альтернативу доминированию клана Фирташа-Могилевича и "вопрос решающего Ермака").
Відповісти
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: