Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 27 січня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/01/27/meshkantsi-pidgaitsiv-protestujut-proti-budivnitstva-asfaltobetonnogo-zavodu-na-teritorii-sela.htm
новини, 27 січня 2020

Мешканці Підгайців протестують проти будівництва асфальтобетонного заводу на території села


У п"ятницю, 24 січня у селі Підгайці, що на Кіровоградщині відбулося зібрання мешканців щодо незаконного будівництва заводу МПП « ТАРОН», інформує «Кіровоград24».


«Завод будують в 450 метрах від помешкань людей, коли норма для таких забудівель – відстань не менше кілометра, поряд розташована річка, працюючий завод в межах села забруднюватиме довкілля та призводитиме до захворювань у селян. Ми не можемо допустити, щоб цей завод запрацював з очевидним порушення санітарно-екологійних норм, тому і зібралися сьогодні вирішити, як діяти далі», - розповідає Сергій Арделян, активіст, мешканець села Підгайці.



За словами мешканців, будівництво заводу почали ще на початку 2018 року, весь цей час селян переконували, що заводу там не буде, коли ж місцеві мешканці побачити вже встановлені труби, почали бити на сполох та звертатися до влади громади.


Тоді то і виявилося, що земельну ділянку під  забудову не тільки виділила Великосеверинівська сільська рада, а ще й її депутати на чолі з головою дозолили своїм рішенням змінити цільове призначення земельної ділянки та будувати там завод.


«Я досліджував це питання і нічого крім запахів турбувати мешканців не повинно, коли на території села працюватиме асфальтобетонний завод», - прокоментував ситуацію Сергій Левченко, голова Великосеверинівської сільської ради.



Також Сергій Левченко, стверджує, що з мешканцями радилися з приводу дозволу на будівництво заводу,  збирали громадські слухання з цього питання і на яких заперечень не було, натомість селяни ні про які слухання не чули і тим паче не були на них присутніми.


Тож, під час зборів мешканці Підгайців вирішили звернутися до керівництва області, правоохоронних й екологічних служб з проханням допомогти не допустити будівництва асфальтобетонного заводу на території їхнього села та порушення Статей 50 та 66 Конституції України, які гарантують право людини на чисте довкілля.





       

3836Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: