Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 24 січня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/01/24/u-bobrintsi-studentki-universitetu-sribnogo-viku-zaimajutsja-fitnesom-i-tantsjami.htm
новини, 24 січня 2020

У Бобринці студентки "Університету срібного віку" займаються фітнесом і танцями (ВІДЕО)


Двадцять чотири студентки "Університету срібного віку" займаються фітнесом і танцями у Бобринці. Вік студенток – від п’ятдесяти до вісімдесяти п’яти років. Про це Суспільному розповіла тренерка Людмила Кривошея. Каже - заняття тривають годину, проводять їх двічі на тиждень.


Жителька Бобринця Марія Захарченко, якій сімдесят шість років розповідає, навіщо займається фітнесом: "Я боялася йти на пенсію, боялася, що сяду біля вікна, або на лавці. Я двадцять два роки на пенсії, ще на лавці не сиділа, я дуже щаслива, що організували університет".


Ніні Єфименко - сімдесят два роки. Каже – спортом почала займатися у сімдесят. "Коли ми сиділи вдома, як пенсіонери, ми таким не займалися, зараз ми цим займаємося і виходимо звідси щасливі. Навантаження не тяжке, але всього повинно бути в міру, бо вже такий вік, що треба слідкувати за собою, але якщо один день не походиш на фітнес, то відчувається, що чогось не вистачає" - розповідає жінка.


Аллі Кириченко – шістдесят п’ять років. Каже: хоче схуднути. "Я на Новий рік набрала два кілограми, а за три тижні цього року повернулась в норму, сподіваюсь, що схудну - це моя мрія"– говорить жінка.


Тренерка Людмила Кривошея заняття для студенток проводить безкоштовно, під час обідньої перерви на роботі. Каже: робить це для задоволення. "Ми поєднали фітнес і танці за проханням наших студентів. Інвентарю у нас всього по десять комплектів – десять палиць і десять м’ячів – ми добавляємо, бо це мало, попит зростає"- розповідає тренер.


Програму занять тренер складає сама: "Ми даємо комплекс вправ на різні органи. Я сама ходила на заняття з фітнесу, вивчала методику проведення фітнесу через інтернет, і маю педагогічну освіту, я закінчила методику фізкультури на успішно, і таким чином стала волонтеркою. Пропонували багатьом, люди відмовлялися, бо це безоплатна основа".


Студентки займаються у Бобринецькому дозвіллєвому центрі для молоді, каже голова громади Валерій Сніжко: "В майбутньому ми змінимо назву, ми налаштовані на співпрацю з активними громадськими організаціями, які дійсно хочуть займатися дозвіллям не тільки молоді, але й для людей похилого віку".


Після гімнастичних вправ студентки танцюють. Танці – це частина заняття. Завершують заняття з фітнесу студентки університету чаюванням.


2732Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: