Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 24 січня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/01/24/bezrobitni-meshkantsi-oleksandriischini-diznavalisja-pro-riziki-nelegalnoi-trudovoi-migratsii.htm
новини, 24 січня 2020

Безробітні мешканці Олександрійщини дізнавалися про ризики нелегальної трудової міграції


Учора, 23 січня, фахівцями Олександрійського міськрайонного центру зайнятості було проведено профінформаційний семінар «Ризики нелегальної трудової міграції», учасниками якого стали близько 20 осіб.


До його проведення запрошено  заступника директора Міського центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Володимира Світановського.


На початку семінару присутні отримали чимало корисної інформації від заступника начальника відділу активної підтримки безробітних Олександрійського міськрайонного центру зайнятості Маргарити Жежеріщодо специфіки місцевого ринку праці й послуг, які служба зайнятості надає клієнтам.


Під час заходу присутніх було ознайомлено з законодавчими засадами та можливостями легального працевлаштування громадян України за кордоном, а також перевагами такого виду трудових відносин. 


Фахівчиня зазначила: «Зовнішня трудова міграція призводить до відтоку найбільш кваліфікованої частини трудоресурсного та інтелектуального потенціалу за кордон, що провокує дефіцит робочої сили в певних галузях та регіонах. Тому основне завдання соціальних служб полягає в мінімізації негативних наслідків трудової міграції, максимальному використанні позитивних для громадян та суспільства результатів. Попередити зовнішню неврегульовану трудову міграцію та орієнтувати потенційних мігрантів на працевлаштування в Україні можна шляхом розширення переліку та підвищуючи якість надання соціальних послуг з підбору роботи». 


В. Світановський наголосив, що необачні кроки, які безробітні громадяни здійснюють у пошуках кращого життя, можуть стати оманливими, адже міграційні процеси супроводжуються торгівлею людьми, а також низкою соціальних проблем – зростанням рівня злочинності, сирітством тощо. До того ж, українці працюють за кордоном переважно нелегально, а значить вони не захищені від сваволі роботодавців.


Також зазначалося, що у державі проводиться робота щодо мінімізації ризиків неврегульованої міграції і торгівлі людьми: «Існує певна система заходів, спрямованих на виявлення та усунення причин і умов, що призводять до торгівлі людьми. Також створено дієвий механізм правового захисту громадян, які перебувають за кордоном та підтримки організацій і установ, які здійснюють підтримку громадян України за кордоном».


Як зазначила Маргарита Жежеря, заступник начальника відділу активної підтримкибезробітних Олександрійського міськрайонного центру зайнятості, захід пройшов у форматі живого спілкування. Учасники заходу разом з фахівцями аналізували помилки, яких найчастіше припускаються громадяни, та шляхи їх уникнення.


852Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: