Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 23 січня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/01/23/u-kropivnitskomu-ruinuetsja-damba-jaka-spoluchae-dva-mikroraioni-video-.htm
новини, 23 січня 2020

У Кропивницькому руйнується дамба, яка сполучає два мікрорайони (ВІДЕО)



У Кропивницькому руйнується дамба, яка сполучає мікрорайони Волкова та Нова Балашівка. Про це Суспільному розповіла жителька мікрорайону Нова Балашівка Валентина Коваленко. Водій Віктор Тригубенко говорить, під час снігу та дощу машину зносить з дороги над дамбою. За словами заступника міського голови Олександра Вергуна, дамбу обстежать весною.


На дамбі просідає дорожнє полотно – говорить водій Віктор Тригубенко: "Як збудували дамбу, було дуже зручно, поки вона не просіла. Особливо в ожеледь, у дощ тут їхати неможливо. Можна впасти униз".


Жителька мікрорайону Валентина Коваленко каже: ця дорога сполучає мікрорайон Нова Балашівка з містом. "З кардіоцентром, обласною лікарнею, сто першим мікрорайоном, Озерною Балкою сполучає дамба. Люди йдуть на роботу, діти – у школу. Дуже вона тут необхідна" – говорить жінка.


Щодо ремонту дамби і дороги над нею тричі звертався до міського голови, каже депутат міської ради Олександр Цертій. Показує відповіді від заступника міського голови Олександра Мосіна. "Відповідь була така: не було можливості включити об’єкт до галузевих програм на наступний рік. А це може призвести до непередбачуваних наслідків, навіть катастрофічних, ви бачите, що грунт сповзає все більше, дорожнє покриття майже повністю зруйноване на певних ділянках, а потік транспорту тут не зменшується. Треба зробити якісний проєкт щодо її підсилення. Тому ці роботи вимагають якісних робіт проєктувальників в частині геодезії, геології, для того, щоб вирішити цю проблему назавжди" - говорить Олександр Цертій.


Розпочати ремонт дамби планують цьогоріч – каже заступник міського голови Олександр Вергун: "Об’єкт знаходиться у нас на території міста, його експлуатаційний стан, за моїми попередніми висновками незадовільний. Там значне просідання проїзджої частини з деформацією. Тому зараз необхідно робити технічне обстеження, робити висновки, це проєктні організації будуть цим займатися, визначатися з об’ємами та коштами".


Каже, технічне обстеження дамби планують виконати через чотири місяці, після проведення конкурсу на закупівлю послуг через систему "Прозорро".


2081Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: