Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 23 січня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/01/23/startuvav-chergovii-etap-podannja-elektronnih-deklaratsii.htm
новини, 23 січня 2020

Стартував черговий етап подання електронних декларацій



 Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області звертає увагу, що 01.01.2020 розпочався черговий етап подання електронних декларацій до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (далі – Реєстр). До 24 години 31 березня поточного року суб’єкти декларування мають подати щорічні електронні декларації за 2019 рік відповідно до Закону України «Про запобігання корупції».


У зв’язку з цим декларантам необхідно зробити наступне. По-перше, перевірити адресу електронної поштової скриньки, яка вказана у персональному кабінеті Реєстру. По-друге, перевірити термін дії та працездатність кваліфікованого електронного підпису для роботи з Реєстром.


Для правильного заповнення декларації необхідно скористатися рекомендаціями Національного агентства з питань запобігання корупції про роботу з Реєстром та роз’ясненнями щодо заповнення електронних декларацій.


Звертаємо увагу, що у зв’язку з прийняттям Закону України від 02.10.2019 № 140-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення ефективності інституційного механізму запобігання корупції» Закон України «Про запобігання корупції» зазнав нововведень, зокрема це стосується статей 1, 3, 45, 46 та 52.


Наприклад, з 1 січня 2020 року обов’язок повідомляти Національне агентство про суттєві зміни у майновому стані стосується лише суб’єктів декларування, які є службовими особами, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище, та суб’єктів декларування, які займають посади, пов’язані з високим рівнем корупційних ризиків відповідно до статті 50 Закону України «Про запобігання корупції».


Завчасне опрацювання змін до Закону України «Про запобігання корупції», замовлення необхідних довідок та документів є запорукою своєчасного подання декларації, декларування у ній точних відомостей і уникнення серйозної відповідальності, передбаченої цим Законом.


921Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: