Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 22 січня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/01/22/u-znam-jantsi-vidbulos-zasidannja-kruglogo-stolu-schodo-vivilnennja-pratsivnikiv-rda.htm
новини, 22 січня 2020

У Знам’янці відбулось засідання круглого столу щодо вивільнення працівників РДА


Учора, 21 січня, у Знам’янській районній державній адміністрації відбувся круглий стіл, у ході якого його учасники обговорили широке коло питань, пов’язаних з вивільненням працівників районної державної адміністрації та її структурних підрозділів, а також обговорено спільні кроки щодо сприяння зайнятості працівників, які підлягають вивільненню та шляхи виходу з проблемних ситуацій - повідомляє Вікторія Саржевська, начальник відділу взаємодії з роботодавцями Знам’янської міськрайонної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості.


Захід проходив під головуванням керівника апарату райдержадміністрації Олени Слюсаренко за участі керівників управління агропромислового розвитку, структурних підрозділів райдержадміністрації, а також директора міськрайонної філії обласного центру зайнятості Людмили Компанієць та начальника відділу взаємодії з роботодавцями філії Вікторії Саржевської.


Відкрила захід О. Слюсаренко, яка зазначила, що основна мета зустрічі – консолідувати зусилля усіх зацікавлених структур та встановити співробітництво між ними задля пом’якшення процесу вивільнення працівників Знам’янської РДА та її структурних підрозділів. «Кожен, хто потрапив під цей процес, – досвідчений спеціаліст і має право на роботу. Із службою зайнятості ми виробили спільний план дій, відповідно до якого сподіваємося максимально спростити пошук роботи для вивільнених працівників і не допустити їх тривалого безробіття», – наголосила у своєму виступі керівник апарату Знам’янської РДА.


У свою чергу директорка філії Людмила Компанієць наголосила, що служба зайнятості вже працює з працівниками, які підлягають вивільненню. «Кожна особа, яка попереджена про вивільнення, забезпечена кар’єрним супроводом. Зокрема, кар’єрний радник разом з клієнтом складає індивідуальний план отримання послуг, щоб підібрати прийнятні варіанти роботи максимально швидко, навіть ще до звільнення», – повідомила Л. Компанієць. Також директор філії ознайомила присутніх із станом місцевого ринку праці та поінформувала про комплекс заходів, які реалізовує служба зайнятості аби звести до мінімуму ризики масового вивільнення працівників.


У доповнення слів директорки В. Саржевська поінформувала присутніх про наявні і перспективні вакансії як на районному, так і на регіональному ринку праці. Зокрема, присутніх було ознайомлено з можливостями служби зайнятості щодо отримання вивільнюваними працівниками ваучерів на навчання, а також іншими послугами, якими можуть скористатися вивільнювані. Окрім того, була надана інформація щодо залучення працівників райдержадміністрації до низки профорієнтаційних заходів, організації анкетування та спеціального діагностичного тестування, що дозволять фахівцям служби скласти профіль особи, визначити ступінь мотивації, готовності до змін, а також здібності, навички, рівень професійної компетентності особи, які вигідно вирізняють її серед інших пошуковців роботи.


«Такий завчасний діалог із майбутніми вивільненими працівниками, конструктивна розмова про подальший пошук роботи, а також взаємодія органів виконавчої влади, роботодавців та місцевої філії обласного центру зайнятості, дасть можливість ефективно та в найкоротший термін надати дієву допомогу в пошуках роботи тим, хто її потребує сьогодні», – наголосила О. Слюсаренко.


Під час активного обговорення піднятого питання, учасники круглого столу, висловлювали різні думки та шляхи виходу з проблемних ситуацій. Здійснений заздалегідь комплекс адаптаційних послуг для вивільнюваних працівників надасть можливість реалізувати превентивні заходи щодо попередження підвищення рівня безробіття і, перш за все, психологічної адаптації працівників до початку їхнього фактичного звільнення.



857Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: