Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 20 січня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/01/20/dopusk-nevaktsinovanih-ditei-u-shkolu-bude-vidpovidalnistju-direktora-novosad.htm
новини, 20 січня 2020

Допуск невакцинованих дітей у школу буде відповідальністю директора, - Новосад


Міністерка освіти і науки України Ганна Новосад заявила, що допуск до школи невакцинованих дітей буде особистою відповідальністю директора навчального закладу. Про це міністерка сказала в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", пише ukr.lb.ua.


"За кожну конкретну школу відповідає директор. Тому очевидно, якщо буде прийнято якесь рішення з цього приводу, то це буде відповідальність керівника навчального закладу - прийняти в школу дитину або запропонувати якусь іншу форму навчання, з огляду на наявну довідку", - повідомила Новосад.


За її словами, такі рішення ще напрацьовуються спільно з Міністерством охорони здоров'я.


Новосад також зазначила, що її відомство звернулося до Міністерства охорони здоров'я з проханням внести зміни в довідку 086, яка є обов'язковою для зарахування учня до навчального закладу, щоб вказувати там статус про наявність чи відсутність щеплення. "Чекаємо на реакцію від них, і це буде перший крок для вирішення цього питання", - зазначила Новосад.


Крім того, Міносвіти підготувало лист у регіони з пропозиціями до голів обласних держрад посилити нагляд за тим, щоб діти були щеплені.


Нагадаємо, 4 жовтня Ганна Новосад анонсувала, що спільно з комітетом ВР з питань здоров'я працюватиме над урегулюванням питання про недопуск невакцинованих дітей у школу. На її думку, в цьому процесі директори шкіл повинні бути "тією точкою входу, яка перевіряє і робить зріз по школі".


Фото: kmu.gov.ua


1007Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: