Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 16 січня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/01/16/zelenskii-pidpisav-ukaz-pro-prizov-v-armiju-teper-z-18-rokiv.htm
новини, 16 січня 2020

Зеленський підписав указ про призов в армію: тепер – з 18 років


Президент Володимир Зеленський підписав указ про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби та строки проведення чергових призовів.


Джерело: указ від 16 січня на сайті глави держави, пише "Українська правда". 


Дослівно: "Призвати на строкову військову службу придатних за станом здоров’я до військової служби громадян України чоловічої статі, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 18 років, та старших осіб, які не досягли 27-річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу".


Деталі: Датами призову визначено період з квітня по червень 2020 року та жовтень – грудень 2020 року.


Згідно з документом, планується призивати на строкову військову службу чоловіків, починаючи з 18 років.


Що передувало: У жовтні 2019 року Управління персоналу штабу Командування Сухопутних військ ініціювало повернення призову на строкову службу з 18 років.


Водночас у листопаді міністр оборони Андрій Загороднюк заявляв про бажання скасувати військовий призов.


Чому це важливо: За часів президентства Петра Порошенка існували певні розбіжності між законом "Про військовий обов’язок і військову службу" і президентськими  указами про призов. Згідно із законодавством України, призову на строкову службу підлягають громадяни, яким "виповнилося 18 років та старші особи, які не досягли 27-річного віку". Згідно з останніми президентськими указами Порошенка, призивали громадян з 20 років.


1006Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: