Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 16 січня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/01/16/na-kirovogradschini-demobilizovanii-viiskovosluzhbovets-zainjavsja-bdzhilnitstvom.htm
новини, 16 січня 2020

На Кіровоградщини демобілізований військовослужбовець зайнявся бджільництвом


Для декого бджільництво – це професія, для інших – захоплення та додаткове джерело доходу. А для петрівчанина Євгенія Біденка – це не тільки добра сімейна традиція, а ще й ціла життєва історія. Ідея започаткування власного бізнесу виникла під час перебування у зоні проведення АТО/ООС - повідомляє Ірина Красноголова, провідний документознавець відділу інформаційних систем Олександрійського міськрайонного центру зайнятості.


Патріотичні переконання двадцятирічного юнака спонукали Євгенія підписати контракт на проходження військової служби. Добросовісно та гідно ніс Євгеній військову службу у сухопутних військах ЗСУ, а з листопада 2017 року 2 роки захищав територіальну цілісність нашої держави у зоні проведення АТО/ООС на посаді «водій бронетранспортера» .



«Перебуваючи у зоні АТО, я по-справжньому усвідомив, як я люблю рідну землю за її неосяжні, красиві і безмежні простори. До мене неодноразово приходили думки, що після повернення додому, я обов'язково буду займатися як і мої батьки, бджільництвом, адже робота на пасіці, де чисте повітря, напоєне ароматом квітів та меду, це справжнє мистецтво. Мистецтво гармонійного єднання людини і природи», – ділиться Є. Біденко.


Після демобілізації, по допомогу у пошуку роботи Євгеній звернувся за місцем проживання до Олександрійського міськрайонного центру зайнятості. Переглянувши наявні вакансії чоловік зрозумів, що його прагнення працювати на самого себе – це реальна можливість.



Під час спілкування з демобілізованим військовослужбовцем, кар‘єрний радник відмітила, що три роки служби у Збройних Силах України, у тому числі і в зоні АТО/ООС, загартували характер Євгенія та додали впевненості у своїх силах. Власна справа та напрямок, який він обрав, – гарна альтернатива для того, хто не цурається важкої праці та не боїться безсонних ночей. 


Незабаром Є. Біденко скористався одноразовою виплатою допомоги по безробіттю на започаткування бізнесу та впевнено зробив перші кроки – оформив усі необхідні документи та розпочав підготовчі роботи: закупив вулики, рамки, спеціальний інвентар, медогонку, костюм для роботи на пасіці та замовив бджолопакети.



«Бджолиний бізнес – досить складна справа. Я розумію, що для того, щоб стати успішним пасічником необхідно чітко розуміти усі аспекти бджільництва та свої шляхи розвитку власної справи. Я вірю у свої сили та власну справу, адже у мене для цього є найголовніше – підтримка моєї родини», – резюмує Євгеній Біденко.



825Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: