Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 15 січня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/01/15/za-nesplatu-edinogo-sotsialnogo-vnesku-peredbacheno-finansovi-sanktsii.htm
новини, 15 січня 2020

За несплату єдиного соціального внеску передбачено фінансові санкції


Головне управління ДПС у Кіровоградській області  нагадує, що страхувальники-роботодавці зобов'язані сплачувати єдиний внесок, нарахований за відповідний базовий звітний період не пізніше 20 числа місяця, що настає за базовим звітним періодом, яким є календарний місяць, повідомляє Головне управління ДПС у Кіровоградській області.


Відповідно до ч. 12 ст. 9 Закону «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування», ЄСВ підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника. У разі несвоєчасної сплати або не в повному обсязі єдиного внеску до платника застосовуються фінансові санкції, а його посадові особи несуть дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову або кримінальну відповідальність згідно із Законом.


Відповідно до ст. 25 Закону до роботодавців застосовуються такі штрафні санкції:


- одночасно з видачею сум виплат, на які нараховується ЄВ (авансових платежів) - у розмірі 10% таких несплачених або несвоєчасно сплачених сум;

       

- у розмірі 20% несплачених або несвоєчасно сплачених сум ЄВ.


На суму недоїмки нараховується пеня з розрахунку 0,1% суми недоплати за кожний день прострочення.


Крім того, за порушення порядку нарахування, обчислення і строків сплати внеску посадові особи платників єдиного внеску несуть адміністративну відповідальність. Зокрема, відповідно до ст. 1651 КУпАП несплата або несвоєчасна сплата ЄСВ, у тому числі авансових платежів, у сумі:


- що не перевищує 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (далі – НМДГ), - тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб підприємств, установ і організацій незалежно від форми власності, фізичних осіб-підприємців або осіб, які забезпечують себе роботою самостійно, від 40 до 80 НМДГ. За повторне протягом року вчинення таких дій - від 150 до 300 НМДГ.


- більше 300 НМДГ - тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб, від 80 до 120 НМДГ. За повторне протягом року вчинення таких дій - від 150 до 300 НМДГ.


680Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: