Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 15 січня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/01/15/minulogo-roku-dlja-zabezpechennja-sotsialnogo-zahistu-meshkantsiv-kirovogradskoi-oblasti-nadiishlo-4-4-mlrd-grn-edinogo-vnesku.htm
новини, 15 січня 2020

Для забезпечення соціального захисту мешканців Кіровоградщини надійшло 4,4 млрд грн єдиного внеску


Як повідомили в Головному управлінні ДПС у Кіровоградській області у січні-грудні 2019 року платники податків Кіровоградської області перерахували 4 млрд 387,4 мільйонів гривень єдиного соціального внеску, повідомляє Головне управління ДПС у Кіровоградській області. 


Цей показник перевищує суму сплати єдиного внеску за січень-грудень 2018 року на 631 млн грн або на 16,8 %. 


Протягом грудня 2019 року фактичні надходження єдиного внеску склали 437 млн грн, що на 13,9% або 53,2 млн грн більше грудня 2018 року. 


Відповідно до чинного законодавства єдиний внесок підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника. За наявності у платника одночасно зобов’язань зі сплати єдиного внеску, зобов’язань по сплаті податків та інших обов’язкових платежів, передбачених законом, або зобов’язань перед іншими кредиторами – сплата єдиного внеску виконується в першу чергу і має пріоритет перед усіма іншими, крім зобов’язань з виплати заробітної плати. 


У разі несвоєчасної сплати або не в повному обсязі єдиного внеску до платника застосовуються фінансові санкції, передбачені Законом України від 08 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» із змінами та доповненнями (далі – Закон № 2464), а посадові особи несуть дисциплінарну, адміністративну, цивільно-правову або кримінальну відповідальність згідно із законом (ч. 11 ст. 9 Закону № 2464). 


Строк давності щодо стягнення сум недоїмки по єдиному соціальному внеску, штрафів та нарахованої пені не застосовується. 


Звертаємо увагу, що з 03 січня 2020 року почнуть діяти нові рахунки для сплати єдиного внеску, відкриті на ім’я територіальних органів ДПС. Починаючи з 03 січня 2020 року кошти, які сплачуватимуться платниками на старі рахунки, не будуть зараховуватись, а повертатимуться платникам, як нез’ясовані надходження. 


З Переліком відкритих рахунків по ГУ ДПС у Кіровоградській області для зарахування коштів, які підлягають розподілу за видами загальнообов’язкового державного соціального страхування ЄСВ, що починають діяти з 03 січня 2020 року, можливо ознайомитись на субсайті «Територіальні органи ДПС у Кіровоградській області» офіційного вебпорталу ДПС України у рубриці «Бюджетні рахунки» за посиланням.



893Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: