Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 14 січня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/01/14/oleksandriitsi-v-ochikuvanni-chergovoi-tarifnoi-ataki.htm
новини, 14 січня 2020

Олександрійці – в очікуванні чергової тарифної атаки


У поточному році на абонентів централізованого теплопостачання, газопостачання, водопостачання та водовідведення чекає таке нововведення, як  окрема так звана «плата за абонентське обслуговування», повідомляє «Голос Громади».


Про свої наміри ввести таку плату вже офіційно заявило ОКВП «Дніпро-Кіровоград», про що «Голос Громади»  повідомляв нещодавно. У свою чергу, з 1 травня 2020 року відповідну новацію введе і КП «Теплокомуненерго». Ці плани грунтуються на введених у 2019 р. в дію нових положеннях Закону України «Про житлово-комунальні послуги», які передбачають розділення ціни за надану ЖК-послугу  на дві частини: плату за фактично спожиту послугу і плату за абонентське обслуговування.
Згадані положення ЗУ «Про ЖКП» також вимагають переукладення договорів з абонентами для введення цієї окремої плати, дану процедуру КП «ТКЕ» вже розпочало.


Як запевняє адміністрація підприємства ТКЕ, сумарна вартість теплопостачання для споживачів не стане вищою, оскільки плата за абонентське обслуговування просто буде виділена з загального тарифу, куди вона (за логікою і законами тарифоутворення) завжди була закладена. Але це лише теорія; насправді ж відомо, що вже відбулося чергове підвищення мінімальної заробітної плати, вартість природного газу, як тарифної складової одиниці теплоносія, також зазнає неминучих змін. Отож відповідний висновок напрошується сам по собі…


998Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: