Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 14 січня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2020/01/14/kropivnitskii-doluchivsja-do-vseukrainskoi-aktsii-odnochasnogo-vikonannja-koljadki-video-.htm
новини, 14 січня 2020

Кропивницький долучився до Всеукраїнської акції одночасного виконання колядки (ВІДЕО)


На площі Героїв майдану в Кропивницькому співали "Нова радість стала". Так обласний центр вперше долучився до Всеукраїнської акції одночасного виконання цієї пісні. Акція відбулась напередодні - інформує Суспільне.


В Україні її організовують вчетверте. У Кропивницькому співали в трьох місцях - у громадському просторі "Кроп-хаб", біля мистецького факультету педагогічного університету та на площі Героїв Майдану.


На площу співати "Нова радість стала" прийшли чотири жінки. Очікувала, що людей буде більше – каже Ніна Кодацька:


"Дуже хвилюємося за долю України, треба, щоб наше жило, треба його розвивати. Щоб ми жили у вільній, соборній, самостійній Україні".


До участі в акції не готувалась – розповіла Раїса Чернова:


"Це все спонтанно. Ми співаємо з дитинства, всі наші традиції потрібно підтримувати, щоб молодь знала, як ми, наші діди святкували, співали колядки, щедрівки, з часом воно відходить".


"Я там трохи ззаду підспівувала, але ж я не професійна співачка. Більшість цих людей, які тут блукають на площі, прийшли б теж приєднатись до цієї акції, яка Всеукраїнська. Тут я не бачу ніяких організаторів, було б добре, щоб ми заспівали всі разом" - каже перехожа Ольга Коломієць.


1744Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: