Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 19 грудня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/12/19/kropivnitske-uchilische-vpershe-za-tridtsjat-rokiv-otrimalo-novi-verstati-video-.htm
новини, 19 грудня 2019

Кропивницьке училище, вперше за тридцять років, отримало нові верстати (ВІДЕО)


Центральноукраїнське професійне училище у Кропивницькому отримало верстати для Центру з підготовки верстатників вперше за тридцять років. Про це Суспільному розповіла директорка училища Оксана Яценко. Два з половиною мільйони гривень на обладнання виділило Міністерство освіти.


За словами Оксани Яценко, у новому навчально-практичному центрі буде дев’ять верстатів.


” У майстерні верстатників верстати вісімдесятих років випуску. Поруч – нові китайські верстати. В січні 2019 року вийшов наказ Міністерства освіти про створення навчально-практичних центрів в училищах України. Серед списку було і наше училище. Верстатники – це доволі дефіцитна професія на сьогоднішній день. Вона визначена як професія державного значення і, звичайно, держава підтримує кваліфікованого робітника саме цієї професії. Тому і виділяє кошти на підготовку кадрів. Ми здійснюємо підготовку верстатників згідно державного замовлення”.


Майстер Роман Василенко нові верстати оцінив так:


”Ці верстати більш точні, в них є місцеве освітлення, вони компактні, в комплекті ідуть пристосування, які не мали старі верстати. Нам зручніше за ними стояти, працювати. Вони безпечніші. На них навчатимуться студенти І-ІІІ курсів”.


Для комп’ютерного класу, в рамках створення Навчально-практичного центру, придбали п'ятнадцять комп’ютерів, мультимедійну дошку та навчальний тренажер, який дасть можливість навчати операторів верстатів із програмним керуванням.


Запрацює Центр до кінця тижня.


1681Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: