Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 11 грудня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/12/11/kropivnichanka-perevirila-sluzhbi-taksi-na-najavnist-ditjachih-avtokrisel-video-.htm
новини, 11 грудня 2019

Кропивничанка перевірила служби таксі на наявність дитячих автокрісел (ВІДЕО)


&ft1 Три різні служби таксі перевірила кропивничанка Дар’я Скрипник на наявність у них дитячих крісел. За перевезення дитини без автокрісла з 20 листопада водії мають платити щонайменше пів тисячі гривень штрафу.


Дар’я Скрипник, мати однорічного Любомира, розповідає – власної машини родина не має, тому купувати автокрісло не планують. Послугами таксі користується не щодня.


”Навіть якщо воно у нас буде, ми змушені будемо завжди його носити з собою. Тому що без крісла нас ніхто не візьме”.


За її словами, після того, як набув чинності закон про заборону перевезення дітей без автокрісла, не змогла скористатися послугами таксі.


”Ми викликали таксі. Там нам сказали, що всі питання, пов’язані з новими правилами перевезення, ми вирішуватимемо з водієм. Ми тоді не поїхали, лишилися з дитиною ночувати у родичів”.


Аби дізнатися, які умови для перевезення дітей створили служби таксі у Кропивницькому, Дар’я Скрипник зателефонувала в три різні служби. У першій відповіли, що водій прийме замовлення, і вартість послуги не зміниться. У другій – що слід попереджати про те, що пасажири з дітьми і потребують автокрісла.


”Якщо для вас не принципово, щоб дитина їхала в автокріслі, в будь-якому разі кажіть, що ви їдете з дитиною, і хтось з водіїв приїде”.


У третій службі таксі сказали про обов’язковість крісла для дитини та штраф для водія.


”Ви, замовляючи машину, вказуйте, що потрібно автокрісло, і водій приїде з автокріслом. Такі машини є, вони на двадцять гривень дорожчі”.


Жінка викликала таксі від третьої служби. До замовлення додала потребу в авто кріслі, та на замовлення приїхала машина без нього. Водій говорити на камеру не захотів, свого імені не назвав. Каже – автокрісел місцеві служби не мають.


”Не кажіть, що ви з дитиною. Я працюю водієм таксі чотирнадцять років, в місті автокрісла не має жоден таксист. А якщо двоє-троє дітей? Як везти? Не продумали це питання. Ми не знаємо самі, як з цим бути. Є ті, що відмовляють пасажирам з дітьми, а я беру, бо пасажири згодні їхати і так”.


Проїзд від будинку за адресою вулиця Євгена Тельнова, 7, корпус 4 до площі Героїв Майдану з автокріслом, яке увійшло до вартості, але якого в машині не було, коштував сімдесят гривень.


Про правила перевезення дітей та штрафи Суспільному розповів речник патрульної поліції області Дмитро Поперешняк.


”Водіям таксі, як і іншим водіям, забороняється перевозити дітей, зріст яких менше ста сорока п’яти сантиметрів або тих, які не досягли дванадцятирічного віку, в транспортних засобах обладнаних ременями безпеки без використання спеціальних засобів, які надають можливість пристібнути дитину за допомогою цих ременів. Такими спецзасобами засобами можуть бути дитячі автокрісла, бустери, адаптери ременів безпеки тощо. Звичайні автокрісла та ремені безпеки сконструйовані для пасажирів, вищих за сто сорок п’ять сантиметрів. А спецзасоби дають можливість пристібнути дитину таким чином, щоб ремінь безпеки не завдав дитині шкоди. За порушення правил перевезення дітей передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу у сумі п’ятсот десять гривень, а також вісімсот п’ятдесят гривень за вчинення цього правопорушення повторно потягом року”.


Скільки таксистів оштрафували в Кропивницькому за порушення правил перевезення дітей з 20 листопада назвати не зміг. Пояснив – такої статистики не ведуть.


За словами речника патрульної поліції області Дмитра Поперешняка, з початку 2019 року на дорогах Кіровоградської області сталося вісім аварій, у яких травмувались дев’ятеро дітей, одна дитина загинула.


1496Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: