Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 4 грудня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/12/04/v-ustinivtsi-shkoljari-diznavalis-tonkoschi-farmatsevtichnih-profesii.htm
новини, 4 грудня 2019

В Устинівці школярі дізнавались тонкощі фармацевтичних професій


У  рамках обласного Місячника профорієнтації для молоді «Знайди себе – спроектуй своє майбутнє» фахівцями Устинівської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості для старшокласників місцевої школи організовано професіографічну екскурсію до філії ПАТ «Ліки Кіровоградщини» Устинівська ЦРА №59», з метою ознайомлення майбутніх випускників із професіями фармацевта та провізора, які є актуальними на ринку праці.


Розпочала захід фахівець з профорієнтації районної філії Алла Хохуля, яка наголосила на необхідності свідомого підходу до вибору майбутньої професії.


«Обравши професію фармацевтичної галузі – ви не пожалкуєте, адже на сьогодні це одна з найперспективніших у світі професій,  а також можливість долучитися до благородної справи – збереження здоров’я нації. Взагалі провізор і фармацевт – це  дуже відповідальні професії, оскільки несуть за собою ряд обов’язків, невиконання яких може призвести до шкоди людському здоров’ю і навіть життю», – зазначила завідувач аптеки Любов Рішняк.


На початку екскурсії Любов Рішняк ознайомила дітей з історією створення аптеки, її структурою та штатом працівників. Під час заходу школярі дізналися, якими кваліфікаційними та професійними вимогами повинні володіти  працівники аптеки.


Школярі на власні очі мали змогу побачити  спеціально обладнані кімнати в приміщенні аптеки, в яких зберігаються лікарські засоби різних призначень, зокрема, наркотичні засоби, ліки для діабетиків та інше. Деякі учасники заходу мали можливість спробувати себе у ролі фармацевта – продавали готові ліки відвідувачам. Діти задавали питання, на які почули змістовні відповіді та були захоплені теплим прийом та змістовною екскурсією. За словами Любові Рішняк, посада фармацевта передбачає знання не тільки медичних і фармакологічних дисциплін, але також основ маркетингу, економіки, психології.



«Основним аспектом професії фармацевта є робота  з людьми. Потрібно бути морально загартованим і стриманим. Також потрібно бути грамотним та кваліфікованим фахівцем. Нині професія фармацевта користується великою популярністю у молоді, вона престижна і завжди має попит на ринку праці, тому після закінчення навчання, як правило, за нею можна легко знайти роботу», – підкреслила Алла Хохуля.


Організована екскурсія виявилася інформативною і пізнавальною для майбутніх випускників. Діти подякували за чудову розповідь під час екскурсії. Одна з старшокласниць виявила велику зацікавленість даною професією і повідомила, що бажає пов’язати своє майбутнє з медициною.



1016Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: