Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 4 грудня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/12/04/starshoklasniki-dolinschini-zavitali-z-ekskursieju-do-pravoohorontsiv-foto-.htm
новини, 4 грудня 2019

Старшокласники Долинщини завітали з екскурсією до правоохоронців (ФОТО)


Фахівцями Долинської районної філіїКіровоградського обласного центру зайнятості спільно з районним відділом освіти, молоді та спорту у рамках обласного Місячника профорієнтації молоді «Знайди себе –спроектуй своє майбутнє» проведено професіографічну екскурсію до Долинського відділу поліції ГУ Національної поліції в Кіровоградській області.


«Хтось з раннього дитинства плекає мрію стати поліцейським, хтось обирає професію правоохоронця ближче до закінчення школи, деякі ж збираються пов’язати своє життя зі службою в органах внутрішніх справ після армії», –розповіла майбутнім випускникам Ольга Плосконос, начальник сектору кадрового забезпеченняДолинський відділ поліції ГУНП в Кіровоградській області. 


Під час екскурсії О. Плосконос розповіла учням про роботу поліції, про зміни які відбулися, інноваційні підходи в її діяльності, переваги професії поліцейського, а також наголосила, що однією із позитивних сторін професії є відчуття власної гідності, гордості за те, що на твоїх плечах лежить відповідальність за життя оточуючих і порядок у країні. 


Як повідомила Світлана Щербіна, провідний фахівець з питань зайнятості Долинської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості, головний акцент під час заходу був зроблений на умови вступу до вузів системи МВС, а також на те, що порядок вступу до них має деякі відмінності від порядку вступу до інших навчальних закладів України, а на оформлення документів для вступунеобхідно трохи більше часу, адже ставши студентом відомчого навчального закладу, кандидат одразу стає співробітником органів внутрішніх справ. 


Під час зустрічі О. Плосконос відповіла на усі запитання, що цікавлять майбутніх випускників, зокрема, про умови роботи в поліції, соціальне забезпечення поліцейських, а також побажала успішного складання зовнішнього незалежного оцінювання.


«Сьогодні Національної поліції в області необхідні відповідальні і професійні працівники, готові служити на благо своєї Батьківщини», –підкреслила наостанок О.Плосконос.


Фахівчиня районної філії обласного центру зайнятості Світлана Щербіназапропонувала школярам пройти профдіагностичне тестування за допомогою веб-базованої платформи для онлайн тестування «Моя професія: консультаційна мережа».


Світлана Щербіна наголосила: «Однією з найбільших переваг платформи, є можливість проводити профорієнтаційне консультування дистанційно та отримати комплексний звіт, який допоможе зробити важливий вибір щодо майбутньої професійної діяльності».


Слід наголосити, що основна мета заходів – допомогти учням у виборі майбутньої професії, проінформувати школярів про актуальні професії на ринку праці. Тому Фахівці Долинської районної філії обласного центру зайнятості проводять із учнівською молоддю міста та району системну профорієнтаційну роботу.


   &ft5


785Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: