Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 4 грудня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/12/04/kropivnitskii-doluchaetsja-do-vseukrainskogo-tizhnja-prava.htm
новини, 4 грудня 2019

Кропивницький долучається до Всеукраїнського тижня права


Із 9 по 13 грудня у Кропивницькому триватимуть заходи  Всеукраїнського тижня права. Найактивнішу участь у просвітницькому заході візьмуть учні загальноосвітніх шкіл обласного центру - повідомляє сайт МРмК.


Відповідно до розпорядження міського голови, в закладах середньої освіти з нагоди проголошення Загальної декларації прав людини відбудеться відкритий урок “Права людини”.


З метою запобігання дискримінації та насильства в закладах освіти Кропивницького також проведуть виховні уроки для дітей різних виховних категорій. Крім того, в школах та закладах культури відбудуться тематичні заходи з питань реалізації і захисту прав людини: лекції, науково-практичні семінари, бесіди, зустрічі за круглим столом, екскурсії, майстер класи, правові конкурси, змагання тощо.


Профільні виконавчі органи міської ради  планують поширити  в засобах масової інформації тему захисту прав людини, зокрема соціально незахищених верств населення, учасників антитерористичної операції/операції об'єднаних сил, членів їх сімей, внутрішньо переміщених осіб та постраждалих внаслідок зазначеної операції.


Одночасно,  з працівниками підприємств, установ та організацій міста будуть проведені навчання, лекції, бесіди з питань реалізації і захисту прав людини з метою підвищення загального рівня правової культури та набуття громадянами необхідного рівня правових знань.


У рамках тижня права плануються також  лекції в установах виконання покарань з питань реалізації і захисту прав людини.


Окремо необхідно відзначити проведення у Кропивницькому вже традиційного  правничого конкурсу імені В. Корецького.


Цікавими для кропивничан можуть бути також організовані у цей час мистецькі виставки, у тому числі фотовиставок, засідань книжкових клубів, медіатек, презентацій видань про права людини та іншої літератури правового змісту.


1040Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: