Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 21 листопада 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/11/21/u-kropivnitskomu-vidbuvsja-festival-svitovih-kultur.htm
новини, 21 листопада 2019

У Кропивницькому відбувся фестиваль світових культур



Сьогодні, 21 листопада, в обласному центріу музично-драматичному театрі ім. М.Л.Кропивницького пройшов 3-й обласний міжкультурний фестиваль «Єдина родина в центрі України», повідомляє «Кіровоград24».


За словами організаторів, фестиваль приурочили до Міжнародного дня толерантності та Дня гідності і свободи.


«Сьогодні пам‘ятний день, два однаково потрібні заходи відбулися в місті: вшанування  пам‘яті загиблих за Україну на площі Героїв Майдану та фестиваль світових культур. Різні заходи, але обидва несуть єдиний меседж: сила та свобода в єдності та згуртованості. Тож, друзі, давайте пам’ятати про це щодня та при кожному своєму рішенні», - зазначив депутат міської ради Кропивницького, гість фестивалю Михайло Бєжан.


Так, участь у фестивалі взяли представники національних діаспор, школярі та  студенти, які презентували майстер-класи, , виставки, кухню різних народів. Пізніше розпочався концерт під час якого можна було почути пісні та побачити народні танці німців, поляків, болгар та вірмен.


«Проведенням такого фестивалю ми закликаємо  всіх об’єднатися незалежно від мови та культури. Із задоволенням ділимось своїми культурними надбаннями, та керуємось принципом: «І чужому научайтесь і свого не цурайтесь», - зазначив очільник  Спілки Вірмен України на Кіровоградщині Тігран Хачатрян.

 

Ініціаторами фестивалю є Центральноукраїнський державний будинок художньої та технічної творчості, Центр розвитку національних культур «Єдина родина» за підтримки управління освіти, науки, молоді та спорту, управління комунікації з громадськістю Кіровоградської обласної державної адміністрації.



            

1738Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: