Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 21 листопада 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/11/21/rjatuvalniki-proveli-dlja-uchniv-budivelnogo-litseju-interaktivnii-zahid.htm
новини, 21 листопада 2019

Рятувальники провели для учнів будівельного ліцею інтерактивний захід



21 листопада фахівці обласного Управління ДСНС провели акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти» для учнів Центральноукраїнського професійного будівельного ліцею, що у м. Кропивницький. Майбутні зодчі на власні очі побачили дії рятувальників під час ліквідації умовної пожежі та порятунок людини із задимленого приміщення. Бійці 1-го Державного пожежно-рятувального загону діяли чітко та злагоджено, тож вже за декілька хвилин «потерпілого» винесли на ношах на подвір’я- повідомляє прес-служба У ДСНС в Кіровоградській області . 


Рятувальники показали, як подається вода в осередок пожежі за допомогою ручного ствола, а ведуча заходу майор служби цивільного захисту Аліна Бакай розповіла, як правильно треба поводитись під час різних надзвичайних подій, вдома, у громадських місцях, у лісі, на воді, та як не допустити їх у власному житті. Отримавши теоретичні знання, учні взяли активну участь у конкурсах з тематики безпеки життя. Від бажаючих позмагатись хто швидше одягне «боївку» та навчитися користуватися протигазаом не було відбою.


Особливий інтерес у студентів викликав автомобіль першої допомоги (АПД) – спеціальний пожежно-рятувальний автомобіль, що є на озброєнні у рятувальників обласного центру. З оснащенням АПД міг ознайомитися кожен учасник інтерактивного заходу, а бійці пожежно-рятувальної частини детально розповіли про його будову, оснащення та спеціальні інструменти, як і де вони застосовуються.


Під час спілкування з фахівцем групи піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення ліцеїсти дізнались, як поводитись у разі виявлення боєприпасів часів Другої світової війни, які вони бувають на вигляд та чим загрожує непомірна цікавість до залишених у людних місцях підозрілих пакетів, сумок, коробок та згортків, які можуть виявитись замаскованим саморобним вибуховим пристроєм.  




                  

1355Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: