Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 19 листопада 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/11/19/u-dobrovelichkivtsi-vidbuvsja-informatsiinii-seminar-dlja-bezrobitnih-meshkantsiv-raionu-peredpensiinogo-viku.htm
новини, 19 листопада 2019

У Добровеличківці відбувся інформаційний семінар для безробітних мешканців району передпенсійного віку


Днями у Добровеличківській районній філії Кіровоградського обласного центру зайнятості для безробітних громадян, яким до настання права на пенсію за віком залишилося 10 і менше років, відбувся інформаційний семінар. Участь у заході узяли представникиДобровеличківського відділу обслуговування громадян (сервісного центру) управління обслуговування громадян головного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області.


Лариса Стеценко, начальник відділу обслуговування громадян, ознайомила присутніх з положеннями чинного законодавства про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування, розповіла про страховий стаж, роботи на умовах повного та неповного робочого часу, доплату до мінімального страхового внеску. Поряд з цим, вона розповіла про веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України, запропонувала учасникам семінару зареєструватися та отримувати інформацію зі своєї картки застрахованої особи про страховий стаж, нараховану заробітну плату та сплачені страхові внески.


Також увагу майбутніх пенсіонерів було зосереджено на умовах набуття страхового стажу, вимогах до визначення права для виходу на пенсію за віком та переліку необхідних документів для надання до сервісного центру для призначення пенсії.


Як повідомила Наталія Остапюк, провідний фахівець з питань зайнятості відділу взаємодії з роботодавцями Добровеличківської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості, під час спілкування надійшло чимало запитань від присутніх, на які вони отримали вичерпні та кваліфіковані роз’яснення. Безробітні цікавилися питаннями зарахування до страхового стажу періоду перебування на обліку в центрі зайнятості.


Фахівці служби зайнятості проінформували про послуги та нові можливості служби зайнятості, акцентували увагу на веб-ресурсах та електронних сервісах державної служби зайнятості.


Учасники заходу, обговорили питання щодо легалізації трудових відносин та забезпечення прав застрахованих осіб на ринку праці. Крім того, було виведено тезу про те, що кожна людина самостійно повинна вирішувати, що для неї важливіше – жити сьогоденням або ж мати впевненість у завтрашньому дні, отримуючи надійні соціальні гарантії та забезпечуючи собі майбутнє.



1060Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: