Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 18 листопада 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/11/18/v-oleksandrii-vidbuvsja-regionalnii-etap-konkurs-profesiinoi-maisternosti-worldskills-ukraine-.htm
новини, 18 листопада 2019

В Олександрії відбувся регіональний етап конкурс професійної майстерності «WorldSkills Ukraine»


Четвертий рік поспіль в Україні проводять наймасштабніші змагання з робітничих професій серед учнів, студентів та молодих працівників WorldSkills Ukraine. Мета проведення конкурсу – професійна орієнтація молоді, популяризація робітничих професій, стимулювання професійного самовдосконалення молоді - повідомляє Олена Губа, провідний фахівець відділу активної підтримки безробітних Олександрійського міськрайонного центру зайнятості.


Кіровоградщина не стала виключенням, тож днями стартував регіональний етап Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «WorldSkills Ukraine – 2019» у компетенції «Слюсарні роботи».


У стінах Державного навчального закладу «Олександрійський професійний ліцей», на базі навчально-практичного центру з професії «Слюсар-ремонтник», у номінації «Слюсарні роботи» змагалися талановиті та креативні представники робітничих професій. У конкурсі змагалися чотири учасники з Кропивницького, Світловодська та Олександрії.


Під час практичного завдання учасникам необхідно було виготовити чотири секції складової металоконструкції за визначеним кресленням.Кращі з кращих мали можливість продемонструвати свою професійну майстерність та довести експертам і журі, що саме вони гідні перемоги.


Групі підтримки та учням закладів загальної середньої освіти випала гарна нагода спостерігати за роботою конкурсантів під час виконання ними завдань та об’єктивністю оцінювання журі та експертами робіт. До речі, експертами було визначено майстрів виробничого навчання з трьох освітніх закладів області, а до складу журі увійшли роботодавці міста Олександрія.


В умовах обмеженого часу молоді хлопці професійно виконували різнопланові практичні завдання, під час яких демонстрували свої професійні вміння та навички. Вони розкрилися як творчі та перспективні особистості, в яких попереду ще безліч підкорених вершин та професійних успіхів.


У результаті запеклої боротьби переможцем Конкурсу ставучень Олександрійського професійного ліцею Валентин Сульєв, друге місце виборов Назар Малюк (Кропивницький інженерний коледж ЦНТУ), третє місце отримав Володимир Кравченко (Кропивницький інженерний коледж ЦНТУ), четверте місце – Ілля Решетілов (ПТУ 5 м. Світловодськ). Учасники конкурсу, які посіли з 1 по 3 місце отримали цінні призи (набори інструментів), а учасник, який посів 4-те місце – заохочувальний приз.


Переможець конкурсу В. Сульєв отримав особливу відзнаку та представлятиме Кіровоградщину на фіналі конкурсу WorldSkills Ukraine в компетенції «Слюсарні роботи».


Паралельно з проходженням конкурсу для учнів загальноосвітніх навчальних закладів, які завітали на конкурс, велася й профорієнтаційна робота. Фахівець з професійної орієнтації Олександрійського міськрайонного центру зайнятості для учнів восьмих класів підготувала цікаві інтерактивні завдання, а дев’ятикласники змогли за допомогою профорієнтаційного тестування визначити свої професійні інтереси та схильності. Цього дня діти мали унікальну можливість не тільки безпосередньо ознайомитися з професією слюсаря, а й зробити наступний крок у виборі своєї професії.


Довідково.

Міжнародний рух World Skills International — найбільше у світі змагання з професійної майстерності серед учнів, студентів профтехзакладів та закладів вищої освіти, молодих робітників у віці від 18 до 22 років. Конкурс проводиться у Європі та світі кожні два роки. Долучення української молоді до цих змагань сприяє популяризації робітничих професій, професійній орієнтації молоді, а також впровадженню в систему вітчизняної професійної освіти кращих міжнародних досягнень.


                  

1173Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: