Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 18 листопада 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/11/18/u-kropivnitskomu-vidbulis-zanjattja-schodo-organizatsii-gazodimozahisnoi-sluzhbi.htm
новини, 18 листопада 2019

У Кропивницькому відбулись заняття щодо організації газодимозахисної служби



18 листопада, на виконання розпорядчих документів щодо організації служби у пожежно-рятувальних підрозділах, з метою забезпечення належного функціонування газодимозахисної служби (далі – ГДЗС) у підпорядкованих підрозділах У ДСНС у Кіровоградській області, відбулись заняття з майстрами ГДЗС - повідомляє прес-служба У ДСНС в області.


Головне завдання ГДЗС –  забезпечення  безпечної  роботи газодимозахисників  у загазованих і задимлених середовищах з метою проведення розвідки під час гасіння пожеж, ліквідації надзвичайних ситуацій та їх наслідків, рятування людей і евакуація матеріальних цінностей. 




Заняття пройшли у два етапи: теоретична підготовка та практичне відпрацювання. Під час теоретичної частини вивчались питання організації діяльності ГДЗС, ведення службової документації, обов’язки майстрів ГДЗС, порядок зберігання засобів індивідуального захисту органів дихання (ЗІЗОД), утримання баз і постів ГДЗС, заходи безпеки праці під час експлуатації засобів, що працюють під високим тиском. Крім того, медичний працівник У ДСНС в області провела інструктаж щодо надання долікарської допомоги при травмуванні через порушення правил використання чи обслуговування засобів підвищеної небезпеки.


Практична частина заняття була присвячена наочній демонстрації порядку проведення перевірок ЗІЗОД, їх технічного обслуговування та постановки в оперативний розрахунок, технічне обслуговування компресорного обладнання тощо.


У загальному підсумку метою заняття було підвищити рівень знань та професійної майстерності майстрів ГДЗС, якість організації процесу утримання та обслуговування ЗІЗОД у підпорядкованих підрозділах.



               

1073Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: