Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 15 листопада 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/11/15/chomu-ne-v-kropivnitskomu-jak-ukrainske-misto-stvorilo-naberezhnu-za-rik-foto-.htm
новини, 15 листопада 2019

Чому не в Кропивницькому? Як українське місто створило набережну за рік (ФОТО)


Команда Муніципального бюро Артема Стрижакова відвідала Тернопіль, де перейняла досвід реконструкції набережної. Про це повідомляється на сторінці Бюро у соцмережі Фейсбук.


До створення сучасної, європейської набережної долучилися молоді архітектори та міська влада. Результати роботи жителі Тернополя побачили вже за рік.


 «Концепцію створення набережної Тернополя на місці занедбаного пустиря  біля ставу розробили молоді архітектори громадської ініціативи «URBAN.te». Молодь  презентувала  проект міському голові. І на основі концепції фахівці нашого комунального підприємства  у співпраці з активістами розробили проектну документацію.  Роботи розпочалися у травні 2016 року, а в серпні того ж року набережну вже відкрили. З моменту презентації проекту до відкриття набережної минув рівно рік», - розповів  заступник міського голови Владислав Стемковський.


Нова набережна має кілька функціональних зон для розваг і відпочинку усіх категорій населення. Тут є прогулянкові алеї, пішохідні, велосипедні доріжки, спортивна зона, а також пляж, скейтпарк та фонтани. Зокрема, саме на цій набережній функціонує  найдовший в Україні аераційний фонтан, який виконує екологічну функцію – насичує воду в озері киснем, щоб вона не цвіла влітку, а також  створено  пішохідний фонтан, який світиться у темряві.


Крім цього, територію набережної озеленили, а для безпеки людей створили підвищений пішохідний перехід на проїжджій частині об’єкту.


Керівництво Тернополя поділилося з Муніципальним бюро напрацюваннями та методами, досвідом використання нових технологій, завдяки яким вдалося за короткий проміжок часу створити в місті якісний громадський простір.


«Приклад Тернополя яскраво демонструє, що за бажання і вольового рішення влади можна провести реконструкцію масштабного рекреаційного об’єкту лише за один рік. У нашому ж місті за три роки не спромоглися розробити навіть технічну документацію. Процес реконструкції Набережної рухає тільки громада», - зазначив громадський діяч Артем Стрижаков.


Варто зазначити, що молоді архітектори, які долучилися до створення масштабного проекту, здобули перемогу у всеукраїнському конкурсі архітектури та урбаністики Ukrainian Urban Awards. 




                  

1645Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: