Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 13 листопада 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/11/13/u-kropivnitskomu-rjatuvalniki-navchali-uchniv-shkoli-mistetstv-buti-oberezhnimi.htm
новини, 13 листопада 2019

У Кропивницькому рятувальники навчали учнів школи мистецтв бути обережними


Рятувальники Управління ДСНС України у Кіровоградській області та підпорядкованих підрозділів постійно долучаються до проведення в освітніх закладах області виховних заходів з безпеки життєдіяльності. Разом педагоги та рятувальники активізують та урізноманітнюють виховну роботу у дошкільних та шкільних закладах, спрямовану на необхідність дотримання правил безпеки - повідомляє прес-служба У ДСНС в Кіровоградській області.


Безумовно, уроки БЖД, позакласні заходи, години спілкування орієнтують дітей на безпечну життєдіяльність. Однак теоретичні знання краще засвоюються на практиці. Дуже допомагає в цьому проведення інтерактивної акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти».


13 листопада співробітники обласного Управління ДСНС, сапер групи піротехнічних робіт АРЗСП та рятувальники 2-ї Державної пожежно-рятувальної частини провели таку акцію для учнів  школи мистецтв м. Кропивницький. 


Під час заходу школярі дізнались про основні причини виникнення, статистику пожеж та способи надання допомоги потерпілому. Рятувальники закликали дітей до обережності під час виявлення вибухових пристроїв та боєприпасів часів Другої світової війни та нагадали телефони служб, за якими потрібно негайно повідомляти про небезпечні знахідки, а також про інші надзвичайні події.


Бійці 2-ї ДПРЧ продемонстрували оснащення пожежного автомобіля та розповіли, коли і як воно застосовується. Учасники акції стали свідками порятунку людини із задимленого приміщення та дізнались, як надавати постраждалому домедичну допомогу. А ще рятувальники показали, як під час гасіння пожежі подається вода від пожежної машини за допомогою ручного ствола, та дозволили бажаючим взяти участь у «гасінні» займання струменем води.


Різні рухливі конкурси зібрали чимало бажаючих випробувати свої сили та відчути себе бійцем Служби порятунку і серед молодших, і серед старших школярів.



                    


1280Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: