Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 13 листопада 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/11/13/golova-kirovogradskoi-oda-situatsija-na-smolinskii-shahti-tsilkom-kontrolovana.htm
новини, 13 листопада 2019

Голова Кіровоградської ОДА: Ситуація на Смолінській шахті цілком контрольована



Про це голова облдержадміністрації Андрій Балонь заявив за результатами наради із керівництвом Державного підприємства «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» щодо актуальних питань подальшого функціонування урановидобувної галузі - повідомляє сайт Кіровоградської ОДА.


У зв’язку зі складним фінансовим становищем ДП «Схід ГЗК», у 2019 році керівництвом комбінату було прийнято рішення вивести на простій низку своїх підрозділів, у тому числі Смолінську шахту. Така ситуація спричинила соціальну напругу серед працівників шахти, які звернулися за допомогою до Президента України та обласної влади.


«Ресурс Смолінської шахти найближчими роками буде вичерпано, тож, відповідно до нормативних документів, що регулюють діяльність уранових підприємств, необхідно буде приймати рішення про виведення шахти з експлуатації» - пояснює очільник області. «Як доповідає керівництво ДП «СхідГЗК», на відстані 16 км від Смолінської шахти є досліджені родовища, які у перспективі будуть перетворені на новий підрозділ підприємства. До цього підрозділу будуть переведені шахтарі і працівники із Смоліного. Для тих, хто вирішить не продовжувати шахтарську справу, ближчим часом буде розроблено програму перекваліфікації».


Водночас Андрій Балонь підкреслив, що навіть в умовах простою підприємства, шахтарі отримують дві третини розміру щомісячної зарплати, адже така професія передбачає серйозні соціальні гарантії.


«Ситуація цілком контрольована. Впевнений, що соціальна напруга серед шахтарів буде повністю знівельована, коли ми запропонуємо варіанти вибору місць працевлаштування», - підкреслив голова облдераждміністрації.


                     

1104Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: