Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 8 листопада 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/11/08/u-kropivnitskomu-robotodavtsi-raionu-obgovorjuvali-spektr-zatrebuvanih-profesii.htm
новини, 8 листопада 2019

У Кропивницькому роботодавці району обговорювали спектр затребуваних професій


Про професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації безробітних на замовлення роботодавців йшла мова під час засідання круглого столу, що відбулося у Кіровоградському міськрайонному центрі зайнятості.


У засіданні узяли участь представники ПРАТ «Швейна фабрика «Зорянка», ТДВ «М’ясокомбінат «Ятрань», Філія Кіровоградське обласне управління ПАТ «Державний ощадний банк», НВФ «Кіт-Консалтінг», ТОВ «Соколівський м’ясокомбінат» Українські ковбаси», ФОП Гончар Олександр Олександрович - повідомляє Анна Савельєва, фахівець з питань зайнятості І-ї категорії Кіровоградського міськрайонного центру зайнятості.


Розпочалося засідання з обговорення ситуації, яка склалася на місцевому ринку праці, можливостей служби зайнятості щодо підбору необхідних кадрів, посилення взаємодії з роботодавцями та соціальними партнерами у напрямку працевлаштування безробітних громадян.


У ході засідання учасників заходу ознайомлено з можливостями служби зайнятості у сприянні професійному навчанню, перепідготовці, підвищенню кваліфікації; підготовці безробітних громадян у центрах професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, у тому числі під конкретне замовлення роботодавців, а також стажування безробітних безпосередньо на робочому місці. Спільно з роботодавцями відбулось обговорення спектру професій, за якими здійснюється професійне навчання та підвищення кваліфікації, їх переваги.


«З початку року, професійне навчання із застосовуванням різних його форм та видів за сприяння міськрайонного центру зайнятості проходили 422 безробітних. Навчання організовувалося під конкретні замовлення роботодавців, а це означає, що по його закінченню майже усі слухачі мають роботу», – повідомила начальник відділу взаємодії з роботодавцями Лариса Мороз


Крім того, фахівці центру зайнятості розповіли про функціонування сучасного сервісу «Електронний кабінет роботодавця», який зорієнтований, насамперед, на скорочення витрат часу для відвідування центру зайнятості та на підвищення рівня комфорту під час взаємодії роботодавців зі службою зайнятості.


Також мова йшла й про запровадження службою зайнятості всеукраїнського опитування щодо задоволеності наданням послуг державної служби зайнятості. Роботодавці отримали інформацію щодо можливості заповнення відповідної анкети, яка розміщена на головній сторінці сайту Кіровоградського обласного центру зайнятості.



1409Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: