Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 8 листопада 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/11/08/shkoljari-novoarhangelschini-diznavalis-pro-naslidki-negativnogo-vikoristannja-ditjachoi-pratsi.htm
новини, 8 листопада 2019

Школярі Новоархангельщини дізнавались про наслідки негативного використання дитячої праці


&ft1 «Скажемо відверте: «НІ!» найгіршим формам дитячої праці» – під таким гаслом для учнів Торговицької загальноосвітньої школи І-ІІI ступенів ім. Є. Ф. Маланюка проведеносемінар з питань запобігання торгівлі дітьми та експлуатації дитячої праці, організований Новоархангельською районною філією Кіровоградського обласного центру зайнятості - повідомляє Лариса Екало, провідний фахівець з питань зайнятості відділу надання соціальних послуг Новоархангельської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості.


Фахівці районної філії ознайомили старшокласників з чинним законодавством щодо використання праці дітей, поінформували про види експлуатації дитячої праці та її негативний вплив на здоров’я дітей та підлітків, а також розповіли про шляхи боротьби з економічною експлуатацією дітей.


Під час семінару учасники дізналися про різницю між корисною працею людини, що сприяє набуттю професійних навичок, оволодінню додатковими знаннями, та найгіршими формами дитячої праці, що шкодять здоров’ю і не сприяють розвитку інтелектуальних, розумових здібностей підлітків.


Працюючи у групах школярі виконали вправи та розглянули реальні ситуації з життя, а також обговорили питання «Чим небезпечна дитяча праця?».


Старшокласники з’ясували наслідки негативного використання дитячої робочої сили та отримали ряд рекомендацій від спеціалістів Новоархангельської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості щодо попередження таких негативних явищ.



678Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: