Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 22 жовтня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/10/22/u-gaivoroni-vidbuvsja-informatsiinii-seminar.htm
новини, 22 жовтня 2019

У Гайвороні відбувся інформаційний семінар


З метою ознайомлення шукачів роботи з ризиками нелегального працевлаштування та попередження про шахрайські схеми, які використовуються торговцями людьми, фахівці Гайворонської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості провели для безробітних, які перебувають на обліку в центрі зайнятості в пошуках роботи, інформаційний семінар «Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми та експлуатації дитячої праці» - повідомляє Людмила Кармаліцька, провідний фахівець з питань зайнятості Гайворонської районної філії Кіровоградського обласного центру зайнятості.


На захід були запрошені представники районної центральної бібліотеки та представники відділу «Гайворонське бюро правової допомоги» Голованівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, які поінформували присутніх про те, що 18 жовтня відзначався Європейський день боротьби з торгівлею людьми, який започатковано у 2007 році Європейським парламентом як день консолідації діяльності з підвищення рівня обізнаності щодо феномену торгівлі людьми та небайдужості громадськості до цього явища.



Провідний фахівець з питань зайнятості Гайворонської районної філії Людмила Кармаліцька ознайомила присутніх зі станом локального ринку праці, професіями, актуальними на ньому, вимогами роботодавців до претендентів на вакантні робочі місця, наголошуючи на переваги легального працевлаштування. Також Л. Кармаліцька повідомила про нові та сучасні форми роботи, які використовує служба зайнятості у своїй діяльності. Зокрема, основну увагу акцентувала на сервісі «Електронна черга», можливості створення відеорезюме, проведення скайп-співбесіди з роботодавцями з метою прискорення працевлаштування та ін.


У свою чергу представники районної центральної бібліотеки ознайомили присутніх з поняттям «торгівля людьми», розповіли про форми та методи вербування, експлуатації людини, небезпечні стереотипи та реалії, з якими стикаються мігранти за кордоном, види шахрайства при працевлаштуванні за кордоном та ін. Учасники семінару переглянули короткометражний фільм «Життя на продаж», у якому відтворено реальні події та справжні свідчення жертв зі страшними подробицями торгівлі людьми.



Спеціаліст Гайворонського бюро правової допомоги розповів про те, на що потрібно звертати особливу увагу при виїзді за кордон з метою працевлаштування аби не потрапити в тенета агентств-шахраїв, де можна перевірити інформацію про посередницьку структуру, куди необхідно звертатися у разі виникнення тих чи інших питань; ознайомилися з нормативно-правовою базою, яка регламентує питання оформлення документів за для виїзду за кордон тощо.


Звертаючись наостанок до слухачів Л. Кармаліцька зазначила: «Працюючи нелегально, працівник позбавляє себе гарантованого права на працю, соціального, пенсійного забезпечення та інших соціальних гарантій. А використання тіньової зайнятості роботодавцем фактично позбавляє його права вимагати від працівника виконання якісної роботи та правил внутрішнього трудового розпорядку тощо. Тому обов’язок служби зайнятості застерегти та попередити шукачів роботи про небезпеку, яка чекає на них у разі нелегального працевлаштування не тільки у своїй країні, а й за кордоном».



756Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: