Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 21 жовтня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/10/21/gromadi-kirovogradschini-dosi-chekajut-maizhe-60-milioniv-griven-vidileni-vlitku-urjadom-na-proekti-rozvitku.htm
новини, 21 жовтня 2019

Громади Кіровоградщини досі чекають майже 60 мільйонів гривень виділені влітку Урядом на проекти розвитку



Міністерство фінансів України та Держказначейство України вже третій місяць блокують кошти субвенції на соціально-економічний розвиток, розподілені Кабінетом Міністрів на початку липня, - констатує Валентина Ільюшкіна,  виконавчий директор Кіровоградське РВ АМУ.


Очікуючи фінансування, громади у відповідності до розподілу коштів цієї субвенції вже виконали певний обсяг робіт, однак не можуть за них розрахуватися. Це – невеликі за вартістю, але вкрай важливі для громад проекти - будівництво та ремонт шкіл і дитячих садків, ремонт та благоустрій вулиць, влаштування водогонів, насосних станцій та систем очищення води, обладнання медичних амбулаторій, центрів адмінпослуг, будинків культури. В повітрі «зависли»  більше трьох десятків проектів у  Благовіщенську, Вільшанці, Гайвороні, Новоархангельську, Новоукраїнці, Новомиргороді, Онуфріївці, Новогородці, Олександрівці, Петровому та Устинівці.


  Голова Асоціації міст України Віталій Кличко звернувся з листом до Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука,  в якому зокрема наголошується: «Цей ресурс передбачений для міст районного значення та селищ, які постійно потерпають від нестачі коштів на соціальні цілі та програми. До переліку отримувачів субвенції потрапили громади, визначені Мінрегіоном як майбутні центри ОТГ. Тому формування у них соціальної інфраструктури має критичне значення для завершення реформи місцевого самоврядування та адміністративно-територіального устрою. Кошти цієї субвенції передбачені у Держбюджеті на 2019 рік і подальше їх  блокування викликає побоювання щодо непрозорого та упередженого їх використання».


Це вже друге звернення АМУ до Уряду. Після подібного нагадування 11 вересня, громади отримали перші 10% від запланованих обсягів субвенції. Однак,за два дні  згодом Державна казначейська служба України на виконання доручення Мінфіну звернулася до громад з проханням повернути кошти на соціально-економічний розвиток.


 Загальна сума коштів передбачених у Держбюджеті на соцеконому в поточному році становить  2,5 мільярда  гривень. З яких  на Кіровоградщині найбільше - 11 мільйонів 714,214 гривень мала отримати Гайворонська міська рада. Обсяг субвенції вираховувався відповідно до кількості населення території. 



661Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: