Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 20 вересня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/09/20/zustrich-z-dmitrom-stusom-vidbulas-u-kropivnitskomu.htm
новини, 20 вересня 2019

Зустріч з Дмитром Стусом відбулась у Кропивницькому


У четвер, 19 вересня в Кіровоградському обласному художньому музеї відбулась зустріч з відомою особистістю, генеральним директором Національного музею Тараса Шевченка, сином видатного українського поета Василя Стуса (1938-1985) Дмитром Стусом.


Окрім того, Дмитро́ Васи́льович Стус (нар. 15 листопада 1966, Київ) — український письменник, літературознавець, редактор, кандидат філологічних наук (1995), член Асоціації українських письменників (від 1997), голова Всеукраїнської творчої спілки «Конгрес літераторів України» (від 9 лютого 2013), член гуманітарної ради при Президентові України (від 2010).


Ініціатором та організатором візиту Дмитра Стуса до нашого міста став його давній друг, наш земляк з с. Нова Прага, який нині мешкає в Києві, краєзнавець та підприємець Юрій Пісковий.


 Під час зустрічі обговорювалось широке коло питань. Учасники заходу активно задавали питання. Серед них були і ті, що стосувались виходу  фільму про Василя Стуса «Заборонений». Не можна було оминути і особисті спогади Дмитра Стуса про батька. Були підняті і деякі питання щодо музейної діяльності в нашій державі та проблеми, що пов’язані з нею. Лунали вірші Василя Стуса.


Приводом для візиту Дмитра Васильовича до Кропивницького стало привезення до нашого міста ікони "Скорботна Богородиця", написаної близьким другом Т.Г.Шевченка Григорієм Честаховським. Ікона буде перебувати в Благовіщенському соборі міста протягом декількох днів.



              

1221Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: