Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 12 вересня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/09/12/u-kropivnitskomu-proveli-seminar-komunalne-pidpriemstvo-v-otg-stvorennja-ta-upravlinnja-.htm
новини, 12 вересня 2019

У Кропивницькому провели семінар - «Комунальне підприємство в ОТГ – створення та управління»


Створення комунального підприємства на території громади є досить актуальним на сьогоднішній день. Особливо питаня щодо доцільності створення його, адже, перш за все, необхідно правильно спрогнозувати очікуваний прибуток від діяльності такого підприємства та надходження відповідної частини прибутку до місцевого бюджету.


З метою ознайомлення посадових осіб ОТГ з основними правовими аспектами формування підприємства комунальної власності громади, етапами та документальним оформленням цього процесу, 10 вересня 2019 року, Кіровоградським центром розвитку місцевого самоврядування, що створений за підтримки Програми «U-LEAD з Європою», був проведений семінар на тему: «Комунальне підприємство в ОТГ – створення та управління». У заході взяли участь представники Департаменту ЖКГ Кіровоградської ОДА і представники сільських, селищних та міських рад області, керівники комунальних підприємств - повідомляє Кіровоградський Центр розвитку місцевого самоврядування.


З вітальним словом виступив Олег Яременко, директор Кіровоградського ЦРМС, який наголосив на важливості ефективного управління комунальними підприємствами об'єднаних територіальних громад для забезпечення якісних комунальних послуг.


За словами Оксани Нечепорук, радниці з питань муніципальних послуг: «Одне із найважливіших завдань будь-якого органу місцевого самоврядування полягає в забезпеченні комфортного проживання мешканців громади, раціональному використанні рухомого й нерухомого майна, земельних ділянок та інших ресурсів, що перебувають у комунальній власності».


В ході семінару перед присутніми виступила заступник директора Департаменту ЖКГ Кіровоградської ОДА Маргарита Ященко, яка роз'яснила особливості законодавства у сфері комунального господарства, ознайомила представників громад із правилами створення ОСББ, законодавчими змінами в організації поводження із твердими побутовими відходами.


На семінарі також розглянули положення, що регламентують організаційну структуру підприємства, питання управління підприємством, його поточної діяльності, учасники були ознайомлені із успішним досвідом реформування галузі ЖКГ в Україні.


В результаті органи місцевого самоврядування мали змогу отримати інформацію щодо створення власного комунального підприємства, механізмів утримання та удосконалення комунальної інфраструктури, покращення благоустрою та екологічного стану в громадах через надання значного обсягу якісних комунальних послуг.


Під час зустрічі представники ОТГ поділились власним досвідом організації роботи сфери ЖКГ та отримали відповіді на запитання від експертів.


1151Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: