Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 22 серпня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/08/22/vtrativ-trudovu-knizhku-jak-stati-na-oblik-v-sluzhbi-zainjatosti-.htm
новини, 22 серпня 2019

Втратив трудову книжку: як стати на облік в службі зайнятості


&ft1


Чи можуть мешканці Кіровоградщини зареєструватись як безробітні, якщо трудова книжка втрачена?


Для особи, яка працювала, трудова книжка є обов’язковим документом, що пред’являється під час реєстрації як безробітного - повідомляє Кіровоградський обласний центр зайнятості.


Якщо громадянин втратив трудову книжку, то під час реєстрації він має пред’явити дублікат трудової книжки. Порядок оформлення дубліката визначено інструкцією, яка регулює питання ведення трудових книжок. При втраті трудової книжки, особі необхідно звернутись  на підприємство за місцем останньої роботи із заявою. Кадрова служба такого підприємства має оформити дублікат трудової книжки. Якщо особа раніше працювала на інших підприємствах, в трудову книжку вноситься запис про загальний стаж роботи до влаштування на підприємство. Стаж роботи має бути підтверджено відповідними документами. Дублікат має бути оформлено не пізніше 15 днів після подання заяви. У разі виникнення ускладнень, цей строк може бути продовжено. Необхідно враховувати, що при оформленні дубліката трудової книжки, роботодавець вправі стягнути з працівника вартість бланка трудової книжки.


Якщо громадяни не має можливості оформити дублікат трудової книжки, то для реєстрації як безробітного необхідно пред’явити довідку архівної установи про прийняття та звільнення з роботи. Таке можливо, серед іншого, якщо особа працювала на одному місці роботи і державна реєстрація відповідного підприємства припинена. Довідки видаються архівними установами за колишнім місцем знаходження підприємства.


Звертаємо увагу, що трудова книжка має пред’являтися не тільки під час реєстрації як безробітного, а й під час кожного відвідування центру зайнятості. Таким чином працівник центру зайнятості, серед іншого, перевіряє чи не працевлаштувався шукач роботи самостійно і чи не втратив він при цьому право на отримання допомоги по безробіттю.




1838Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: