Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 22 серпня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/08/22/kirovogradska-mitnitsja-informue-gromadjan-pro-zmini-v-mitnomu-zakonodavstvi.htm
новини, 22 серпня 2019

Кіровоградська митниця інформує громадян про зміни в митному законодавстві


З метою уникнення фактів порушень митного законодавства при ввезенні транспортних засобів особистого користування в митних режимах «транзит» та «тимчасове ввезення» Кіровоградська митниця ДФС повідомляє, що в зв’язку з набранням чинності з 22 серпня 2019 змін до статей 469.470,481 Митного кодексу України згідно Закону України № 2612 «Про внесення змін до митного кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України» у разі перевищення строку доставки транспортних засобів особистого користування та комерційного призначення від 20 до 30 діб передбачено штраф у розмірі 85 тис. грн. Якщо строк перевищено більш ніж на 30 діб, то розмір штрафу сягатиме 170 тис. грн. або конфіскація таких авто, повідомляє Кіровоградська митниця ДФС.

       

Аналогічні розміри штрафів і при перевищенні строків тимчасового ввезення транспортних засобів особистого користування та комерційного призначення. Так, перевищення від 20 до 30 діб – сума штрафу складатиме  85 тис. грн., понад 30 діб, також у разі втрати або розкомплектування транспортного засобу – 170 тис. грн. або конфіскація.

        

Крім цього, передбачено відповідальність за передачу транспортного засобу особистого користування, тимчасово ввезеного на митну територію України чи поміщеного у митний режим транзиту, у володіння або розпорядження іншій особі, а також використання такого транспортного засобу у комерційних цілях. При такому порушенні доведеться сплатити штраф у розмірі двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – 34 тис. грн.



1021Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: