Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 22 серпня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/08/22/fiskalna-sluzhba-shukae-tih-hto-uhiljaetsja-vid-opodatkuvannja-u-galuzi-silskogospodarskogo-virobnitstva.htm
новини, 22 серпня 2019

Фіскальна служба шукає тих, хто ухиляється від оподаткування у галузі сільськогосподарського виробництва


З травня 2019 року в області розпочато операцію «Урожай», метою якої є виявлення та запобігання використанню схем ухилення від оподаткування суб’єктами, що здійснюють діяльність у галузі  сільськогосподарського виробництва. Виявлення та залучення до оподаткування громадян, які є власниками земельних ділянок площею понад 2 га та самостійно їх обробляють, а також фізичних осіб, які власною сільськогосподарською технікою надають послуги з обробітку землі та збирання врожаю чи надають її в оренду, отримуючи при цьому не задекларовані доходи, з яких не сплачені податки, повідомляє ГУ ДФС у Кіровоградській області.


Так, відповідно до пп. 165.1.24 п. 165.1 ст. 165 Податкового кодексу України, доходи, отримані від продажу власної сільськогосподарської продукції, що вирощена, відгодована, виловлена, зібрана, виготовлена, вироблена, оброблена та/або перероблена безпосередньо фізичною особою на земельних ділянках, наданих їй для ведення особистого селянського господарства та/або на земельних частках (паях), виділених в натурі (на місцевості), сукупний розмір яких перевищує 2 гектари, підлягає оподаткуванню на загальних підставах (18 % ПДФО та 1,5% військовий збір). Платник податків зобов’язаний включити суму таких доходів до загального річного оподатковуваного доходу та подати податкову декларацію про майновий стан і доходи. 


З метою організації проведення операції «Урожай» ГУ ДФС у Кіровоградській області розроблено та затверджено План заходів з проведення операції «Урожай», створено робочу групу у складі працівників підрозділів податків і зборів з фізичних осіб, податкового аудиту, податкової міліції та сектору комунікацій. 


За період проведення операції «Урожай» у травні – липні поточного року органами ГУ ДФС у Кіровоградській області додатково залучено до декларування доходів 1108 громадян, які самостійно обробляють земельні ділянки площею понад 2 га, додаткові надходження податку на доходи фізичних осіб становлять 1,5 млн.грн. та 0,1млн.грн військового збору.


ГУ ДФС в області працює над залученням до оподаткування доходів громадян, які надають послуги з обробітку землі та збирання врожаю власною сільськогосподарською технікою. Працівниками ГУ ДФС у Кіровоградській області залучено до декларування 27 таких осіб. Додаткові надходження в бюджет склали 43,3 тис. грн податку на доходи з фізичних осіб та 4,0 тис. грн військового збору. 


У рамках виконання плану заходів операції «Урожай», відокремленими управліннями ГУ ДФС у Кіровоградській області проводиться робота по відпрацюванню громадян – одноосібників, які обробляють значні площі землі без державної реєстрації підприємницької діяльності.


Так, з початку проведення операції «Урожай» залучено до державної реєстрації 13 фізичних осіб. 


Головним управлінням ДФС в області проведено документальну позапланову виїзну перевірку громадянина, який одноосібно обробляє земельні частки (паї) площею понад 50га, в результаті якої встановлено здійснення підприємницької діяльності на постійній основі без державної реєстрації. За результатами перевірки на порушника складено протокол про адміністративне правопорушення відповідно до ст.164 Кодексу України про адміністративні правопорушення та направлено для розгляду до суду. В ході судового розгляду 15.07.2019 року особу визнано винною та накладено адмінштраф у сумі 17,0тис гривень.


У липні поточного року Головним управлінням ДФС в області проведено документальні позапланові виїзні перевірки двох громадян, які одноосібно обробляють земельні частки (паї) площею понад 50га, в результаті яких встановлено здійснення підприємницької діяльності на постійній основі без державної реєстрації. За результатами перевірки на порушників складено  два протоколи про адміністративне правопорушення відповідно до ст.164 Кодексу України та направлено для розгляду до суду.



1006Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: