Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 21 серпня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/08/21/v-dobrovelichkivskomu-raioni-gotujutsja-do-dnja-nezalezhnosti-foto-.htm
новини, 21 серпня 2019

В Добровеличківському районі готуються до Дня Незалежності (ФОТО)


Вирішуючи проблеми зайнятості жителів Добровеличківського району та мобілізуючи наявні інструменти для покращення ситуації на ринку праці, районна філія обласного центру зайнятості постійно співпрацює з органами місцевого самоврядування у напрямку організації громадських робіт. Саме ці роботи допомагають сільським головам вирішити нагальні питання з благоустрою  прилеглих територій. 


Сьогодні активно у питаннях організації громадських робіт співпрацює зі службою зайнятості Добровеличківська селищна рада. З початку цього року близько 40 мешканцівселища виявили бажання працювати на користь потреб громади. За участі безробітних були проведені роботи з благоустрою територій населених пунктів, зон відпочинку тощо.


«Користь від таких робіт подвійна: завдяки громадським роботам вдається виконати низку актуальних для територіальних громад робіт, а за відсутності постійних місць роботи, на деякий час залучити безробітних до легальної зайнятості з гарантованим заробітком», – говорить селищний головаІрина Погрібніченко. 


З нагоди відзначення державного свята – Дня Незалежності України, районною філією обласного центру зайнятості укладено договори, відповідно до яких у селищі Добровеличківка шестеро безробітних наводили лад біля пам̓ятного знаку «Географічний центр України». А це роботи з відновлення пошкодженого покриття тротуарних доріжок, латання тріщин та вибоїн, фарбування окремих частин пам̓ятного знаку.


«Зважаючи на суспільну значимість громадських робіт, Добровеличківською селищною радою прийнято рішення про виділення у 2019 році на їх проведення понад 149 тис. грн. Планується залучити близько 60 мешканців селища», – наостанок зазначила І. Погрібніченко. 


Як зазначила Н. Орлова, провідний фахівець з питань зайнятості Добровеличківської районної філії кіровоградського обласного центру зайнятості, слід зауважити, що праця під час виконання громадських робіт стала для багатьох безробітних не просто тимчасовим заробітком, а й  проявом поваги до рідного краю.



1048Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: