Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 16 серпня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/08/16/u-kropivnitskomu-vpali-tsini-na-vtorinne-zhitlo.htm
новини, 16 серпня 2019

У Кропивницькому впали ціни на вторинне житло


В Україні продовжує дорожчати житло на вторинному ринку нерухомості. За останній рік ціни зросли на 6,7%. Кропивницький — єдине місто, де ціни на вторинне житло впали в середньому на 10%. Такі дані Аналітичного центру DOM.RIA.


Двокімнатні квартири найбільше цікавлять українців серед усіх типів житла.  Середня ціна двушки в Кропивницькому — 24 750 доларів. Це практично на 2 тисячі доларів нижче, ніж в минулому році.


На другому місці — однокімнатні квартири. У цьому сегменті середня вартість квартири знизилася на 15%, а це 2 500 доларів. Кропивницький також входить в ТОП-3 міст, де найдешевші однушки. Середня ціна — 15 140 доларів.


Що стосується трикімнатних квартир, то тут спостерігається зниження вартості на 9%. В середньому трикімнатна квартира обійдеться покупцеві в 34 100 доларів. У минулому році середня вартість таких квартир була більше на 3 490 доларів.


Найдорожче житло знаходиться в центральному районі Кропивницького.


Вартість квадратного метра становить 540 доларів. За даними опитування DOM.RIA, найкращим районом для проживання жителі Кропивницького вважають район Ковалівка. У цьому районі середня вартість квадратного метра вторинного житла — 430 доларів.


Коли вигідніше купувати житло?


За словами експерта Аналітичного центру DOM.RIA Анатолія Топала, сезонне коливання цін може бути 5-7% за рік. Періодом, коли ціни знижуються можна назвати місяць після нового року, літні канікули і другу половину грудня, коли всі вже готуються до свят. Зростають ціни на нерухомість навесні і восени.


820Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: