Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 15 серпня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/08/15/u-kropivnitskomu-vidbuvsja-seminar-dlja-predstavnikiv-organiv-mistsevogo-samovrjaduvannja.htm
новини, 15 серпня 2019

У Кропивницькому відбувся семінар для представників органів місцевого самоврядування


У середу, 14 серпня відбувся семінар для представників органів місцевого самоврядування на тему «Міжмуніципальне співробітництво, як інструмент вдосконалення зовнішньої діяльності ОТГ», який був організований Кіровоградським Центром розвитку місцевого самоврядування, створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» - повідомляє Кіровоградський Центр розвитку місцевого самоврядування


З вітальним словом виступив Олег Яременко, директор Кіровоградського ЦРМС. Тренерами були Валентина Шеремет, радник з питань децентралізації і Оксана Нечепорук, радник з питань муніципальних послуг. 


«Переваги такого співробітництва полягають у тому, що громади мають змогу шляхом укладення договорів об’єднувати свої зусилля та ресурси задля вирішення існуючих проблем економічно-соціального розвитку. Головна мета міжмуніципального співробітництва є підвищення якості життя мешканців громади» - наголосила Валентина Шеремет.


В ході семінару обговорювались форми співробітництва та алгоритм впровадження, а також вітчизняний та зарубіжний досвід використання ММС.


«Співробітництво територіальних громад на основі договору міжмуніципального співробітництва вже сьогодні є дієвим інструментом також і для покращення якості надання адміністративних послуг. ММС розглядається як раціональна та ефективна альтернатива створенню органом місцевого самоврядування власного центру надання адміністративних послуг, віддалених робочих місць адміністраторів ЦНАП, або механізм, що дозволяє залучити до громади нові адміністративні послуги» - зазначила Оксана Нечепорук.


В результаті семінару, громади, які ще вагались щодо укладання договорів про міжмуніципальне співробітництво, висловили свою готовність до співпраці.


921Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: