Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 13 серпня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/08/13/u-kropivnitskomu-vidkrili-bilingvalnii-ditjachii-sadok.htm
новини, 13 серпня 2019

У Кропивницькому відкрили білінгвальний дитячий садок


10 серпня у Кропивницькому презентували новий розвиваючий простір для дошкільнят – двомовний дитячий садок «Giraffe Montessori School».


За словами засновниці школи раннього розвитку Ольги Мануйлової, садок поки що працюватиме в режимі неповного дня – діти перебуватимуть у розвиваючому середовищі чотири години з 9.00 до 13.00. Суть білінгвальності закладу у спілкуванні вихователів з дітьми англійською та українською мовами. Крім цього, програма садка повністю базується на методиці відомого італійського педагога Марії Монтессорі.


«Кімнати-трансформери нашого садка відображають реальні умови життя в мініатюрі. Навчання за методикою Монтессорі спрямоване на максимальну соціалізацію дитини, на підготовку її до реального життя – у дитячій кімнаті немає кількох однакових елементів, ми ненав’язливо вчимо знаходити спільну мову в найменшому, працюємо над індивідуальними вміннями і задатками. Готуючись до відкриття «Giraffe Montessori School», наш колектив відвідав кращі монтессорі-садочки України, київські колеги поділилися найменшими деталями роботи, нам вдалося зібрати краще з найкращого: від рекомендацій щодо самої методики викладання, оформлення простору до деталей щодо вибору монтессорі-матеріалу і розвиваючих елементів. Садок орієнтований саме на методику Монтессорі, ми не додаємо до неї інших, не змішуємо з іншими програмами розвитку», - розповіла Ольга Мануйлова.


Простір садка умовно розділено на окремі зони: навичок практичного життя, сенсорного сприйняття дитини, розвитку навичок читання та письма, зона усамітнення і відпочинку, математична зона, космічне виховання (або природнича зона).


Наразі садок проводить набір у дві вікові групи: 2-3 років (тодлер група) і 3-6 років (змішана група).


          

1937Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: