Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 13 серпня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/08/13/na-kirovogradschini-pislja-remontu-dahu-v-shkoli-mozhe-obvalitisja-stelja-video-.htm
новини, 13 серпня 2019

У сільській школі на Кіровоградщині після ремонту даху може обвалитися стеля (ВІДЕО)


Виконавець ремонту коментувати ситуацію відмовився. У сільській школі на Кіровоградщині після ремонту даху може обвалитися стеля. Місцеві жителі кажуть, що ремонтники стару покрівлю зняли, а нову зробили, але лише через два місяці. Увесь цей час школу заливало дощами і тепер, мовляв, розмокла стеля загрожує впасти дітям на голови.


Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.кореспондентів Каналу 1+1 Олени Шворак та Романа Круніча


У кабінетах на другому поверсі зі стелі йде дощ. Учителі та батьки з відрами намагаються врятувати класи. Однак марно – потоки води заливають школу.


На ремонт даху з бюджету виділили півтора мільйона гривень.


"Вони розкрили все і чекали, доки привезуть матеріали. А матеріали везли довго", - розповідає місцевий житель Микола Крайній.


Директор школи каже, поки везли матеріали - дощі заливали класи. І демонструє наслідки.


Батьки школярів у розпачі. У класі, куди вже за три тижні прийдуть першокласники, хитається стеля.


"Ми хотіли пошпаклювати. Ми до стелі, а вона ходить ходором. Нам наш вчитель початкових класів сказав не чіпати, бо у плафонах ще вода стояла. Чи струмом вас, чи впаде та стеля - не лізьте туди", - розповідає мама школяра Світлана Бабур.


"Діти зайдуть, вони будуть бігати, стрибати - ще впаде. Когось травмує і тільки тоді звернуть увагу і щось почнуть робити", - говорить мати школяра Оксана Ящук.


Така ж ситуація і в решті кабінетів та у коридорах. А у спортзалі, де і досі стоять калюжі, повело дерев'яну підлогу. 


У цій школі навчаються 120 учнів, їх возять з чотирьох сіл. Чи сядуть діти за ці парти цього року – ані батьки, ані керівництво закладу не знають. А до найближчої школи в райцентрі – майже два десятки кілометрів.


"Стеля взялася цвіллю, класи позатікали, стелі повідпадали. Чи санстанція дозволить, щоб школа працювала у такому стані?!", - каже представниця батьківського комітету Ліна Ковтун.


Виконавець ремонту коментувати ситуацію відмовився. Не вдалося поспілкуватися і з замовником – райвідділом освіти. Натомість керівництво райадміністрації переконує, що підрядник виправить недоліки за свої кошти.


"Дах вони зробили, але так склалося - це фарс-мажорні обставини, почали робити і пішов дощ. Ніхто від цього не застрахований. Тому до початку навчального року будівля буде відремонтована", - запевнив заступниця голови Новгородківської райдержадміністрації Тетяна Акусок.


В іншому випадку обіцяють акт виконаних робіт не підписувати і грошей компанії не платити. 


2119Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: