Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: новини
Автор:
Дата: 13 серпня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/shortly/2019/08/13/kirovogradschina-sered-lideriv-u-formuvanni-planu-zahodiv-z-realizatsii-strategii-2027.htm
новини, 13 серпня 2019

Кіровоградщина серед лідерів у формуванні Плану заходів з реалізації Стратегії – 2027



Під керівництвом тимчасово виконуючої обов’язки голови облдержадміністрації Світлани Лобанової відбулось чергове засідання робочої групи з розробки Стратегії розвитку Кіровоградської області на 2021-2027 роки та Плану заходів на 2021-2023 роки з її реалізації. У засіданні взяли участь керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних органів міністерств та відомств в області, представники територій, бізнесу, науковці. У роботі групи також взяв участь експерт із стратегічного планування Програми "U-LEAD з Європою" Олександр Волошинський - повідомляє сайт Кіровоградської ОДА.


Сьогодні увагу приділено організації роботи з формування, основу якого складають програми регіонального розвитку, сформовані за 4 стратегічними цілями (конкурентоспроможна інноваційно спрямована економіка, розвиток людського капіталу і підвищення якості життя населення, сталий розвиток усіх територій, збереження екосистем та поліпшення екологічної інфраструктури).


На початку засідання Олександр Волошинський відзначив, що з-поміж 12 областей, з якими він співпрацює, Кіровоградська область перша розпочала формування Плану з реалізації Стратегії-2027. Він подякував фахівцям департаменту економічного розвитку і торгівлі ОДА, які залучили до процесу багато різнопланових спеціалістів та сформували якісні робочі групи. «Кропивницький, одне з двох міст, де в робочій групі є представники влади обласного центру. Приємно, що тут є взаєморозуміння і співпраця», - підкреслив експерт із стратегічного планування.


Олександр Волошинський рекомендував учасникам групи розширити та обґрунтувати в Стратегії сильні сторони регіону. Крім того, він радив зробити акцент на наукових дослідженнях, що доведені до практичного застосування в економіці. Важливо, щоб наукові розробки були запатентовані.


«З попереднього досвіду аналіз Стратегій по Україні показав, що в деяких областях плани були «роздуті», включали багато проектів, що не відповідало наявному фінансуванню. У більшості випадків проекти, що фінансувалися з ДФРР, не мали жодного відношення до Стратегії», - констатував експерт. «Ми хочемо подолати цю тенденцію і той час і зусилля, які витрачаються на розробку Стратегії, були не даремними».


Після цього відбулась презентація проектних карток реалізації регіональних проектів інших областей.


Директор департаменту економічного розвитку і торгівлі ОДА Ніна Рахуба вкотре нагадала, що найближчим часом розпочнеться збір проектних ідей до Плану заходів і закликала долучитись до цього процесу представників науки, депутатський корпус, бізнес та інші зацікавлені сторони. Вона зазначила, що проектні ідеї мають подаватися, виходячи соціально-економічного аналізу кожної галузі, а також з урахуванням слабких сторін, вказаних у SWOT-аналізі. Сама проектна ідея не має стосуватись конкретної юридичної або фізичної особи, отримувачем вигод має бути значна кількість населення і територія.


Після наради її учасники продовжили роботу у фокус-групах за відповідними стратегічними напрямками для підготовки пропозицій і проектів до Плану заходів.


1167Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: